Lokalpolitik

Blomster-Jørgen fylder 60 år

Jørgen Jacobsen blev født tre måneder for tidligt - og livet igennem har der været fart på

Blomster-Jørgen alias Jørgen Jacobsen inviterer 6. februar venner, bekendte og forretningsforbindelser til Vesløs Kro, så de sammen kan fejre hans 60 års fødselsdag. Foto: Ole Iversen

Blomster-Jørgen alias Jørgen Jacobsen inviterer 6. februar venner, bekendte og forretningsforbindelser til Vesløs Kro, så de sammen kan fejre hans 60 års fødselsdag. Foto: Ole Iversen

HANNÆS:Blomsterhandler. Lokalpolitiker. Årets Hannæsbo 2012.

Men frem for alt en farverig person, som efterlader et livsvarigt indtryk hos de mennesker, der har været i nærkontakt med ham.

Sådan er den korte karakteristik af Jørgen Jacobsen, Vesløs.

Han har aldrig været ræd for at kaste sig over nye idéer og planer. De myldrer konstant rundt i hans krøllede hjerne, og som han selv siger, så har han været i stand til at gribe de fleste bolde, han har kastet op i luften.

- Men der også mange, som andre har grebet, erkender han, der onsdag 6. februar fylder 60 år.

I den anledning holder han fest på Vesløs Kro, som er hans sidste påhit af en lang, lang række gennem et langt liv som selvstændig.

- Jamen, kroen havde jo været lukket i halvandet år, og så købte jeg den og ejendommen overfor af Hannæs Fonden i 2011, for det handler om at holde liv i de små samfund, for ellers dør de, siger han, der til alle tider har ført en omtumlet erhvervskarriere, men han er altid landet med begge ben på jorden.

Fart over feltet

Jørgen Jacobsen kom til verden tre måneder for tidligt.

Og den begivenhed passer såmænd meget godt på hans liv. Han har altid haft fart på, og selv sin fødsel kunne han ikke vente på.

- Jeg blev født på Søndergårds Mark, hvor mine forældre havde et husmandssted, fortæller han, der som syvårig kom i skole i Øsløs i den bygning, der i dag huser Naturskolen.

Efter 7. klasse kom han til Vesløs Skole for at tage 8. og 9. klasse.

- Men efter 8. klasse kunne de ikke lære mig mere, og så gik jeg ud af skolen, fortæller han, og købte i stedet et lad fra en lastbil, som han i løbet af et halvt års tid forvandlede til et drivhus.

- Så cyklede jeg fra hus til hus i Hannæs, og solgte de planter og grøntsager, jeg selv havde dyrket, husker han.

Søger dispensation

Gartneri skulle det være, og han begyndte at arbejde hos gartner Leif Bisgaard og Niels Rolighed i Fjerritslev.

- Men jeg fik ingen uddannelse, og som 19-20 årig søgte jeg dispensation hos Viborg Amt, fordi jeg ville være selvstændig, for man skulle være 21 år, og det var jeg ikke, fortæller han, der begyndte med en Taunus 12 M.

Han flåede sæderne ud, undtaget førersædet, og så var han i gang med sin forretning.

Senere etablerede han sig i Kapitalstræde i Sennels. Men det kunne ikke løbe rundt, og hans far indfriede hans gæld.

- Min far sagde til mig dengang, at det havde været billigere, hvis jeg havde lejet mig ind på Hotel Aalborg, siger han med sin vante humoristiske og lette tilgang til tilværelsen, mens han suger en Prince Light rødglødende.

Og så remser han de forskellige forretninger op.

Lidt landbrug. Lidt udlejningsejendomme. Butik i Nørregade i Nykøbing. Butik på Tømmerbyvej i Vesløs. Og nu er vi fremme til midt i 80’erne, hvor han netop på Tømmerbyvej åbnede sin blandede landhandel ”Høkeren”.

Lokalpolitik

- I 2001 stillede jeg op til kommunevalget med Høkerpartiet, og jeg kom på top tyve som den, der fik 20. flest personlige stemmer, men jeg blev ikke valgt ind, siger han, der også stillede op i 2005 og 2009, - denne gang på lokallister.

- Jeg stillede vel op som en protest mod de mange offentligt ansatte i byrådet, og var jeg valgt, havde jeg naturligvis taget det alvorligt, selv om jeg ikke ville have tiden til det, erkender han i dag.

Vestergade

I samme periode nemlig 2001 fik han tilladelse til at drive frugt og blomsterhandel i Vestergade foran den daværende Kvickly.

Han husker det som hårdt arbejde.

- Det kunne jeg ikke klare i dag, for vi skulle pakke det hele ud om morgenen og sammen om aftenen, men om sommeren havde vi vagt på om natten, husker han, der derefter flyttede til Lilletorv.

- Pladsen var for lille, og der var for meget bøvl med kommunen, fortæller han, der på det tidspunkt havde Gasa på Hanstholmvej som lager, og det endte med, at han flyttede Blomstertorvet til den adresse.

- Og så væltede kunderne ind, siger han, der er gift med Grete. De har tre sønner, Dennis på 31 år, Klaus på 28 år og Simon på 20 år.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.