Bølgetur for de helt barske surfere

Høje bølger og strid blæst var bare en ekstra udfordring for 20 kite- og windsurfere

Så er der afgang. 15 kitesurfere og fem windsurfere går på vandet fra Vorupør for at race til Ørhage. Foto: Jens Fogh-Andersen <i>diana.holm@nordjyske.dk</i>

Så er der afgang. 15 kitesurfere og fem windsurfere går på vandet fra Vorupør for at race til Ørhage. Foto: Jens Fogh-Andersen diana.holm@nordjyske.dk

Galleri - Tryk og se alle billederne.

KLITMØLLER:Der er rundt regnet 12 kilometer i fugleflugtslinje fra landingspladsen i Vorupør til Ørhage i Klitmøller, men skal man følge den lige vej, må turen tilbagelægges over vand.

Lige præcis det var også udfordringen, da 20 surfere, 15 kitesurfere og fem windsurfere, lørdag udfordrede både vind og bølger i en benhård konkurrence om, hvem der kunne komme hurtigst fra Vorupør til Klitmøller på et surfbræt.
Windsurferen Sebastian Kornum klarede strækningen på 17 minutter tæt fulgt af kitesurferen Timo Sander. Faktisk var de to så hurtige, at de var fremme i Klitmøller før de, der tog den samme tur i bil ad Kystvejen.
Feltet var absolut mandsdomineret, med en enkelt undtagelse i skikkelse af 34-årige Pernille Møller fra Aalborg. Hun har et års tids erfaring som kitesurfer, men var frisk på at udfordre både vind og bølger af en størrelse som de fleste vil foretrække at nyde fra stranden.

Efter halvanden times personlig kamp med vind og bølger på mere end to meters højde er også Pernille Møller kommet op på stranden ved Ørhage.

- Jeg overlevede - og jeg gennemførte, lyder det fra kitesurferen, som ikke ser specielt træt ud og bare udstråler energi og højt humør efter en præstation, som fortjener respekt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.