Børn vil gerne lave mad - men de får ikke lov

På trods af danske børns interesse i mad, så er kun et fåtal af dem ugentligt med i køkkenet

Børn vil gerne med i køkkenet. Det sociale omkring madlavningen tiltrækker dem især. Foto: Iris/Scanpix

Børn vil gerne med i køkkenet. Det sociale omkring madlavningen tiltrækker dem især. Foto: Iris/Scanpix

DANMARK:De kan lide at lave mad, ser madprogrammer som aldrig før, er ikke bange for nye smage og vil hellere spise mors frikadeller end take-away pizza.

Det er nogle af konklusionerne i en ny undersøgelse af børns madvaner, der er gennemført af fødevarevirksomheden Arla. Men på trods af børnenes interesse i mad, så er kun et fåtal af dem ugentligt med i køkkenet, men de vil gerne.

Og selv om mange forældre måske vil mene, at det simpelthen er umuligt at få de unge poder til at smage nyt, så passer det ikke helt.

Laver noget sammen

Ifølge undersøgelsen, der er foretaget blandt 500 børn i alderen 10 til 14 år, er 70 procent altid eller ofte åbne over for at smage på noget nyt.

Over halvdelen svarer også, at det er det hyggelige samvær med mor og far, der giver dem lyst til at lave mad. Og ifølge madsociolog og lektor ved professionshøjskolen Metropol, Jon Fuglsang, er hyggen og det sociale samvær omkring madlavningen essentielt.

- Madlavning er noget, man kan være fælles om i familien, og det aspekt gør en stor forskel. Her snakker man ikke bare. Man er aktive og foretager sig noget sammen. Madlavning er både en kreativ og sanselig proces, og det er også derfor, børnene gerne vil være med, konkluderer han.

/BLM/

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.