Frederikshavn

Borgmester: - Det er en serviceforringelse

Birgit Hansen (S) mener, at politikerne skulle have været mere klar i mælet

Borgmester Birgit Hansen (S) konstaterer, at politikerne fremover skal være ”mere klar i mælet”.

Borgmester Birgit Hansen (S) konstaterer, at politikerne fremover skal være ”mere klar i mælet”.

FREDERIKSHAVN:Politikerne burde have kaldt en skovl for en skovl og kaldt ændringerne i hjemmehjælpen for serviceforringelse i stedet for effektivisering.

Sådan lyder det fra borgmester Birgit Hansen (S).

- Serviceforringelse er et bedre ord, og vi skulle have været mere klar i mælet. Det kan vi ikke snakke os ud af, siger Birgit Hansen.

Hun erkender, at kommunen burde have sendt breve ud til alle modtagerne af hjemmehjælp, hvor brugerne havde fået en forklaring på ændringerne.

Dermed er der helt nye toner fra politikerne, der ellers ikke fandt det umagen værd at informere brugerne af hjemmehjælp om ”omstilling” i den visiterede tid.

Men på papiret er det de samme ydelser, der leveres, og dermed har brugerne ikke krav på at få informationerne, lyder det.

Frederikshavn Kommune skal spare, hvilket også går ud over ældreområdet. Hjemmehjælperne skal løbe hurtigere, men de skal helst nå det samme som før.

For to uger siden stod social- og sundhedshjælper, Lotte Huus, imidlertid frem i NORDJYSKE og fortalte, at bunden var nået i forhold til at give en anstændig hjemmehjælp til borgerne.

Og Birgit Hansen erkender da også, at borgerne kommer til at mærke nedskæringerne.

- Borgerne kommer til at mærke, at vi tager hårdt ved. Ydelserne er de samme, men servicen vil føles forringet, siger Birgit Hansen.

- Men hvorfor har I ikke fortalt borgerne, at deres hjemmehjælp bliver forringet?

- Det er noget med kommunikation at gøre. Det skal vi blive bedre til. Vi skal et gear op, når det handler om at informere, siger Birgit Hansen.

Balladen om hjemmehjælpen skal drøftes på byrådets møde på onsdag, hvor Enhedslisten har sat sagen på dagsordenen.

Enhedslisten konstaterer blandt andet, at ”det måske er politikernes ret at sætte brugernes ydelser ned, men at det er respektløst ikke at informere borgerne om det”.

I følge Birgit Hansen vil byrådsmødet blandt andet kaste lys over, hvad kommunen skal give borgerne besked om, hvad kommunen ikke behøver at give besked om, og hvad kommunen kunne have givet besked om.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.