Frederikshavn

Hjemmeplejen sejler forvildet rundt

FOA Frederikshavn langer hårdt ud efter hjemmeservicefirma. Formanden for socialudvalget, Jørgen Tousgaard (S), vil nu undersøge, om kommunens kontrol er tilstrækkelig

Formanden for socialudvalget i Frederikshavn Kommune, Jørgen Tousgaard (S), sætter spørgsmålstegn ved, om kommunens kontrol af hjemmeplejen er god nok. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

Formanden for socialudvalget i Frederikshavn Kommune, Jørgen Tousgaard (S), sætter spørgsmålstegn ved, om kommunens kontrol af hjemmeplejen er god nok. Arkivfoto: Kim Dahl Hansen

FREDERIKSHAVN:Hjemmeplejen i Frederikshavn Kommune sejler forvildet rundt i øjeblikket.

De seneste uger har der været flere borgere, der er stået frem i NORDJYSKE og har kritiseret politikernes håndtering af nye arbejdsmetoder i hjemmeplejen.

Arbejdsmetoder hvor hjemmehjælperne skal løbe hurtigere, men hvor de skal nå det samme som før.

Næste bølge

Nu kommer så næste bølge af anklager.

Fagforeningen FOA Frederikshavn udsendte tirsdag eftermiddag en pressemeddelelse med grove beskyldninger mod IMS Service, der er et privat hjemmeservicefirma.

Dårligt arbejdsmiljø, snyd med tillæg, manglende tidsangivelse på kørelister, lemfældig omgang med medicin og en presset faglighed, er - ifølge FOA - tilsyneladende hverdag hos IMS Service.

- Et er, at der selvfølgelig skal være styr på de ansattes forhold. Det er imidlertid også vores erfaring, at man er meget kreativ med de såkaldte kørelister. Disse udleveres uden tidsangivelse, hvilket reelt betyder, at ingen aner, om borgeren rent faktisk får den tid, borgerne er visiteret til af kommunen, siger sektorformand i FOA, Jens Nielsen i pressemeddelelsen.

Ikke ram forbi

Frederikshavn Kommune går heller ikke ram forbi.

- Det er kommunens ansvar at IMS Service overholder kommunens kvalitetsstandard for tildeling af hjemmehjælp. Forholdene er yderst kritisable, og vi har altså at gøre med nogle af de svageste borgere i vores samfund. Dét kan politikerne ikke sidde overhørigt – gør de det, er det ansvarsforflygtigelse af værste skuffe. Det kan ikke gå hurtigt nok med at få skærpet det kommunale tilsyn påpeger Jens Nielsen i pressemeddelelsen.

Juraen taler

NORDJYSKE fik først på aftenen kontakt til IMS Service, der var midt i et møde med de ansatte på baggrund af beskyldningerne.

Manden, som NORDJYSKE talte med, ville ikke sige sit navn, men han oplyste, ”at det er juraen som taler nu”, og dermed har IMS Service formentlig kontaktet en advokat.

Formanden for socialudvalget, Jørgen Tousgaard (S), er en presset mand, når det handler om hjemmehjælp.

Meget alvorligt

- Det er meget alvorligt, det her. Nu vil vi indkalde FOA til et møde, hvor vi vil bede om dokumentation. Dernæst vil vi indkalde IMS Service til et møde, hvor vi hører deres synspunker i sagen, siger Jørgen Tousgaard, der efterhånden skal til at spørge sig selv, om Frederikshavn Kommune lever om til egne kvalitetsstandarder i hjemmeplejen.

- Jeg synes, vi bør kigge på, om vores kontrol af hjemmeplejen er tilstrækkelig. Mere kan jeg ikke sige nu, siger Jørgen Tousgaard.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst