Borgmestre går til kamp for fisk

Thisted og Hjørrings borgmestre drager til København for at få fiskeri-aftale med Norge på plads

Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen: - For hver dag konflikten med Norge fortsætter, mister fiskeriet omsætning og arbejdspladser. Det er vi nødt til at reagere på. <i>Foto: Sarah Würtz</i>

Thisteds borgmester Lene Kjelgaard Jensen: - For hver dag konflikten med Norge fortsætter, mister fiskeriet omsætning og arbejdspladser. Det er vi nødt til at reagere på. Foto: Sarah Würtz

NORDJYLLAND:Nordjyske fiskere har siden nytår ikke kunnet få lov til at fange fisk i norske farvande, fordi EU og Norge ikke kan blive enige om en fiskeri-aftale. Det går så hårdt ud over fiskernes økonomi, at to nordjyske borgmestre nu drager til København for at få regeringen til at lægge pres på EU, så en aftale kan komme på plads.

De to borgmestre - Thisteds Lene Kjelgaard Jensen (V) og Hjørrings Arne Boelt (S) - vil sammen med formand Jan Hansen fra Danmarks Fiskeriforening Kreds Nord forsøge at få fødevareminister Dan Jørgensen (S) til at tage affære.

- Vi kan ikke blive ved med stiltiende at se til, mens et af vores største erhverv langsomt forbløder, siger Lene Kjelgaard Jensen.

- I Nordjylland er vi urimelig hårdt ramt af nordmændenes forbud. For hver dag konflikten fortsætter, mister vi omsætning og arbejdspladser. Det gælder både i fiskeindustrien og i de erhverv, som lever af at servicere fiskeindustrien. Og det er vi nødt til at reagere på, inden konsekvenserne for alvor begynder at blive fatale for vores erhvervsliv. Det er på høje tid, at fødevareministeren går mere aktivt ind i konflikten og lægger pres på EU for at få forhandlingerne på skinner igen, mener Thisteds borgmester.

Tirsdag eftermiddag er der forespørgselsdebat om fiskeri-aftalen. Den nordjyske delegation forventer at få foretræde for Dan Jørgensen umiddelbart efter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.