Britisk flyvers niecer fandt mindesten i Thy

Borgmesteren hilste fredag på Margaret Balsom og Susan Nicolas

Borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V), til højre, hilste fredag på de to engelske søstre, fra højre Margaret Balsom og Susan Nicolas, der kom til Fårtoft for at se mindestenen for deres morbror, som omkom her som RAF-soldat 1941. Foto: Diana Holm <i>diana.holm@nordjyske.dk</i>

Borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V), til højre, hilste fredag på de to engelske søstre, fra højre Margaret Balsom og Susan Nicolas, der kom til Fårtoft for at se mindestenen for deres morbror, som omkom her som RAF-soldat 1941. Foto: Diana Holm diana.holm@nordjyske.dk

FÅRTOFT:20. oktober 1941 forulykkede et britisk bombefly ved Fårtoft efter at have bombet og beskudt med maskingevær den attrap-søflyvepladshavn, de tyske besættelsestropper havde anlagt ved Fårtoft. I den hensigt at aflede briternes opmærksom hed fra den rigtige søflyveplads ved Dragsbæk. Og det lykkedes det.

Da det ene ud af de tre britiske fly havde kastet sin bombelast, drejede det skarp af - og ramte et nærliggende stuehus på en landejendom, fortsatte til stalden og rullede så ud på en mark, hvor det eksploderede. De fire besætningsmedlemmer døde og blev begravet på den tyske militære kirkegård i Frederikshavn.
Fredag modtog borgmester Lene Kjelgaard Jensen (V) så besøg af to niecer til den ene RAF-soldat, nemlig Margaret Balsom og Susan Nicolas, to søstre fra Enfield i Middlesex i nordenden af London. Deres mors tvillingbror, piloten Stephen Alfred Symons var blandt de fire omkomne.
Det var på internettet, at Margaret Balsom opdagede, at beboerne i Fårtoft nogle få år efter Befrielsen rejste en mindesten for de fire britiske flyvere.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.