Stjal bil og kørte galt: Derfra gik det amok

31-årig narkopåvirket bilist kørte galt i stjålet bil og fulgte uheldet op med trusler, knytnæveslag og afpresningsforsøg

Dommen over den 31-årige mand faldt ved Retten i Hjørring. Arkivfoto

Dommen over den 31-årige mand faldt ved Retten i Hjørring. Arkivfoto

HJØRRING:En 31-årig vaneforbryder med dårlig hukommelse og flere domme for vold og røverier på samvittigheden udbad sig fredag betænkningstid i forhold til, om han accepterer endnu en tilføjelse til sit kriminelle cv.

Denne gang fem måneders ubetinget fængsel og en ubetinget frakendelse af kørekortet i tre år.

Det oplyser anklager Torben Kaufmann fra Nordjyllands Politi.

Ved Retten i Hjørring kunne den 31-årige vendelbo i hvert fald ikke huske den stribe af hændelser tidligt om morgen 30. september i år på Serritslevvej nær Brønderslev, som endte med at give ham endnu en række tiltaler på halsen - denne gang for bl.a. vold, afpresning, trusler, brugstyveri og kørsel i narko- og alkoholpåvirket tilstand.

Den 31-årige havde sammen med en 23-årig kvinde stjålet en personbil fra en bekendt. Den kørte parret galt i, fordi den 31-årige var påvirket, og da de stod i siden af vejen, holdt en lastbilchauffør ind for at spørge, om de havde brug for hjælp.

Det stod hurtigt klart for lastbilchaufføren, at den 31-årige var påvirket, og chaufføren alarmerede derfor politiet. Det gjorde den 31-årige aggressiv, og lastbilchaufføren søgte derfor tilflugt i sin lastbil.

I mellemtiden kom en anden bilist til, som under nedbremsing kom til at strejfe den 23-årige kvinde let med sit sidespejl. Det fyrede yderligere op under temperamentet hos den 31-årige, som tildelte bilisten et knytnæveslag og krævede, at bilisten skulle betale både ham og den 23-årige kvinde 5000 kr. i kompensation.

I mellemtiden var endnu en person, der boede i nærheden, kommet til, og pludselig begyndte den 31-årige at true med, at han ville hente en kniv og slå dem ihjel. Truslen fik dem til at løbe væk fra stedet, og det benyttede den 31-årige til at sætte sig op i lastbilen, starte den og forsøge at køre væk.

Det lykkedes dog aldrig, for på det tidspunkt nåede en patrulje fra Nordjyllands Politi også frem og anholdte den 31-årige mand og den 23-årige kvinde.

Kvinden blev løsladt efter afhøring, mens den 31-årige mand blev fremstillet i et grundlovsforhør og har siddet varetægtsfængslet siden 30. september.

Efter fredagens dom i Hjørring blev han varetægtsfængslet igen, indtil han gør op med sig selv, om han vil anke dommen på fem måneders fængsel og tre år uden kørekort.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.