Coronasmitte på stor skole: 50 elever er sendt hjem

Hedegårdsskolen sender to klasser hjem efter elev er testet positiv for covid-19

En elev på Hedegårdsskolen i Brønderslev er testet positiv for covid-19 og to klasser er sendt hjem, fortæller skoledistriktsleder Christian Bak. Arkivfoto: Bente Poder

En elev på Hedegårdsskolen i Brønderslev er testet positiv for covid-19 og to klasser er sendt hjem, fortæller skoledistriktsleder Christian Bak. Arkivfoto: Bente Poder

BRØNDERSLEV:To klasser på Hedegårdsskolen sendes nu hjem i dag tirsdag, efter en elev i syvende klasse er testet positiv for covid-19.

Det oplyser skolechef Carsten Otte.

icon

Der er tale om en elev i syvende klasse, som har en søskende i fjerde klasse på skolen. Derfor har vi valgt at sende begge klasser hjem.

Carsten Otte

- Der er tale om en elev i syvende klasse, som har en søskende i fjerde klasse på skolen. Derfor har vi valgt at sende begge klasser hjem. Vi er netop nu ved at give besked til forældre, fortæller Carsten Otte.

På skolen er det skoledistriktsleder Christian Bak, der finder ud af, hvem og hvor mange blandt skolens personale, der skal sendes hjem sammen med de i alt foreløbig 50 elever.

- De to søskende har ikke været i skole siden fredag, men fra fredag tæller vi 48 timer tilbage og finder ud af, hvem der har været i kontakt med den smittede elev. Først når vi har fundet ud af det, ved vi hvem, og hvor mange blandt personalet, der også skal sendes hjem, fortæller Christian Bak.

Nu venter der en testrunde for de berørte elever og ansatte.

- De kan komme i skole igen, når de har en negativ test for covid-19, fortæller Christian Bak, der ser frem til hjælp til at stoppe en eventuel smittespredning.

- Der kan efterårsferien vise sig at være god, for der bliver alle jo hjemme, siger Christian Bak.

icon

Vi følger en allerede velgennemprøvet handlingsplan, når der er opstået smitte på en skole.

Carsten Otte

- Vi følger en allerede velgennemprøvet handlingsplan, når der er opstået smitte på en skole. Den har vist sig at værre effektiv, fortæller skolechef Carsten Otte.

Planen har tilsyneladende også haft god effekt på Klokkerholm Skole, hvor der blev konstateret smitte hos en ansat for en uge siden.

- Jeg har lige nu og her ikke hørt om, at der skulle være opstået nye smittetilfælde på Klokkerholm Skole, så jeg håber nu, der er styr på situationen i Klokkerholm, siger Carsten Otte.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.