Tre biler i brand - en hybridbil måtte i containeren

Nordjyllands Beredskab tog ingen chancer med hybridbil, der var i brand lørdag morgen

Endnu engang måtte Nordjyllands Beredskab have containeren i brug til at køle en  bil med batteri ned. <i>Foto: Jan Pedersen</i>

Endnu engang måtte Nordjyllands Beredskab have containeren i brug til at køle en bil med batteri ned. Foto: Jan Pedersen

BRØNDERSLEV:Tre biler stod lørdag morgen i flammer ved en brand i en carport i beboelsesområde på Fasanvej midt i Brønderslev.

Det fortæller indsatsleder Jørgen W. Pedersen, Nordjyllands Beredskab. 

Beredskabet blev kaldt ud til branden ved 04.30-tiden lørdag morgen. Der var gået ild i en bil, og den havde bredt sig til yderligere to biler i carporten, hvoraf den ene var en hybridbil.

- Vi fik oplyst, at den ene bil var en hybridbil, så vi tog ingen chancer med den. Vi behandlede den på grund af dens batteri som en el-bil og tog de nødvendige forholdsregler, der er i forhold til omgivelserne, når der er tale om en elbil. Vi rekvirerede derfor vores container, som vi fyldte med vand og derefter sænkede hybridbilen ned, så den kunne køle af, fortæller indsatslederen.

Containeren blev herefter bliver kørt ud  et sted uden for byen, hvor bilen fik lov at køle af. Herefter er det, miljømyndighederne der tager over på behandlingen af bilen og kølevandet i containeren.

Jørgen W. Pedersen oplyser, at branden ikke var ved at sprede sig til beboelsesejendommen, og at brandfolkene på grund af de tidlige tidspunkt på dagen havde gode arbejdsbetingelser uden for mange mennesker i nærheden.

- Der var heller ikke på noget tidspunkt fare for mennesker, konstaterer indsatslederen.

På et tidspunkt var 10 brandfolk på stedet, fordi et af holdene på grund af den mulige forurening ved branden i hybrid-bilen blev sendt i bad og nye folk sat ind i stedet for.

Brandfolkene var færdige med indsatsen på stedet ved 07.30-tiden.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.