Velkommen til Jane: Hun skal hjælpe Brønderslevs borgere

Brønderslev Kommune har nu sat ansigt på ny borgerrådgiver

Jane Jakobsen er ansat som borgerrådgiver i Brønderslev Kommune. Hun starter i jobbet 1. august. <i>Privatfoto</i>

Jane Jakobsen er ansat som borgerrådgiver i Brønderslev Kommune. Hun starter i jobbet 1. august. Privatfoto

BRØNDERSLEV:Så er der omsider blevet sat ansigt på Brønderslev Kommunes nye borgerrådgiver. Borgerrådgiveren bliver Jane Jakobsen, der er uddannet socialrådgiver.

Jane Jakobsen kommer til at opholde sig i Brønderslev Kommune to arbejdsdage ugentligt - idet Brønderslev Kommune deler hende med Jammerbugt Kommune.

Baggrunden for det er, at Brønderslev Kommune i et samarbejde med kommunerne Thisted, Jammerbugt og Vesthimmerland har oprettet et fælles borgerrådgiver-sekretariat med to borgerrådgivere ansat. De to borgerrådgivere får en fælles arbejdsdag på sekretariatet (der ligger i Vesthimmerlands Kommune) - og derudover har de så som nævnt to dage dedikeret til hver af deres tildelte kommuner.

Rent formelt er borgerrådgiveren ansat af byrådet i Brønderslev Kommune, da hun skal være uafhængig af den kommunale organisation.

- Skal hjælpe borgeren

Jane Jakobsen skal agere bindeled mellem borgere og kommune - og siger i en pressemeddelelse selv sådan her om sine opgaver:

- Jeg skal blandt andet vejlede borgerne om klagemuligheder over afgørelser, hjælpe med at forstå breve og anden kommunikation fra kommunen. Og er kommunikationen gået helt i hårdknude mellem borger og kommune, skal jeg hjælpe til med at genskabe dialogen. Og så skal jeg sørge for, at vi i kommunerne kan lære af vores fejl, men også hjælpe borgeren med en forståelse for, hvorfor kommunens afgørelse er endt, som den er, fortæller Jane Jakobsen.

Jane Jakobsen starter i jobbet 1. august. Hun er uddannet socialrådgiver i 2009 og kommer fra en stilling i Aalborg Kommune som socialrådgiver i familiegruppen.

Brønderslev Kommune vil på både sin hjemmeside og på sin Facebook-profil oplyse om hvilke dage, man kan træffe borgerrådgiveren. Ligeledes vil der også være oplysninger om, hvordan man kontakter Jane Jakobsen.

Finansieret af staten

Ansættelserne af de to borgerrådgivere i Thisted, Brønderslev Jammerbugt og Vesthimmerland er finansieret af midler fra ansøgningspuljen til borgerrådgivning, der administreres af Bolig – og Planstyrelsen.

Formålet med at ansætte en borgerrådgiver er at styrke dialogen mellem borgere og kommunen samt at bidrage til sikring af borgernes retssikkerhed i forbindelse med kommunens sagsbehandling og faktiske forvaltningsvirksomhed. Borgerrådgiveren skal desuden medvirke til, at klager bruges konstruktivt til læring og forbedringer af kommunens sagsbehandling og borgerbetjening.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.