Busselskab gik konkurs - politiet opgiver sigtelser

Chauffører blev tiltalt for forskellige forhold, mens tidligere ejer og bestyrelse slipper for sigtelser

Arkivfoto: Bente Poder

Arkivfoto: Bente Poder

HJØRRING:Nordjyllands Politi har valgt at opgive påtale i sagen mod Hjørring Citybus A/S, som sidste år blev sigtet for 27 forskellige forhold om busser, der ikke var i forsvarlig stand. I 14 tilfælde handlede forholdene om bremserne ved busserne, som ikke var lovlige.

Det oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse.

Majbrit Bak, der er politiets ansvarlige anklager i sagen, oplyser, at to af forholdene om bremser og et forhold om styretøjet var så alvorlige, at chaufførerne blev tiltalt med påstand om bødestraf og betinget frakendelse.

Disse sager verserer ved Retten i Hjørring, hvor der forventes en afgørelse i oktober.

Ikke grundlag for personligt ansvar

Derudover er der allerede afgjort tre sager med bøde. To af disse sager omhandlede førerretten til at føre bus, der er udløbet.

I disse sager fik chaufførerne hver en bøde på 1.500 kr. Den sidste chauffør blev dømt ved Retten i Hjørring i november sidste år for at køre bus med bag- og stoplygter, der afgav gult lys. Han fik en bøde på 1.000 kr.

Skifteretten i Hjørring har 22. maj i år har afsagt konkursdekret over aktieselskabet Hjørring Citybus. Derfor har anklagemyndigheden i Nordjyllands Politi besluttet at opgive påtalen mod Hjørring Citybus A/S.

Nordjyllands Politi oplyser, at det er sædvanlig praksis, når et selskab går konkurs.

Der er ikke fundet grundlag for at gøre et personligt ansvar gældende mod ejeren eller bestyrelsen af selskabet oplyser Majbrit Bak.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.