Bybusser i Aalborg med ulovlige bremser

Fem ud af syv busser kaldt til syn, da de blev stoppet af politiet

Arkivfoto <i>Lars Pauli</i>

Arkivfoto Lars Pauli

AALBORG:Fra mandag til onsdag har Nordjyllands Politiets kontrolleret bremse-evnen hos lastbiler og bybusser, og det har givet et skræmmende billede af tunge køretøjer med så dårlige bremser, at næsten alle er kaldt til syn.

Onsdag var færdselspolitiet til stede ved Humlebakken og Lundeborgvej i Aalborg med en bremseprøvestand.

- Resultatet var noget nedslående. Vi stoppede syv bybusser, og de fem havde så dårlige bremser, at de blev kaldt til syn. Vi var tæt på at klippe nummerpladerne på den ene bus, men den fik lov til at køre direkte på værksted, fortæller politiassistent Peter Lindholt.

Ulovlige bremser

Kontrollen viste, at busserne bremsede så skævt og havde en så nedsat bremseevne, at de ikke er lovlige, og der er tale om køretøjer fra begge selskaber, som kører bybusser for Nordjyllands Trafikselskab

- En af busserne trak meget til højre, når man bremsede hårdt som ved et stoppested, så det kunne føre til farlige situationer, siger Peter Lindholt.

Resultatet af kontrollen kommer bagpå NT.

Sikkerhed skal være i orden

- Det er nyt for mig. Det er klart, at vi går ud fra, at de selskaber, som kører for os, overholder love og regler samt, at busserne kan gå gennem syn, siger underdirektør Ole Schleemann.

NT vil derfor straks tage fat i selskaberne og undersøge sagen nærmere.

- Sikkerheden skal selvfølgelig være i orden for vores passagerer, siger Ole Schleemann.

Arriva: Ikke tilfredsstillende

Ifølge kommunikationschef hos Arriva, Martin Wex, fik selskabet stoppet flere busser, hvor der var problemer med den ene, som skulle køre hjem på værkstedet med det samme, fordi den bremsede skævt.

- Det er selvfølgelig ikke tilfredsstillende, at en bus bremser skævt. Alle vores busser er til service hver sjette uge, men her kan vi kun teste om den bremser, og ikke om den bremser skævt, siger Martin Wex.

Kommunikationschefen fortæller, at Arriva kun kan teste, om busserne bremser skævt en gang om året, når de er til syn.

Farlige lastbiler

Selv om det ikke er en trøst, så gav kontrollen et endnu mere nedslående resultat, når det gælder lastbiler.

- Vi har kontrolleret lastbiler fra mandag til onsdag, og det var først onsdag, at vi fandt lastbiler med lovlige bremser. Vi har stoppet omkring 30 lastbiler, og det er kun to til tre, der ikke blev kaldt til syn, siger politiassistent Peter Lindholt.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra det andet busselskab, der kører for NT.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.