Så blev de blå og hvide badeflag hejst

13 strande i Frederikshavn Kommune har igen i år fået tildelt flag, der skal gøre det lettere for gæsterne at afkode om strandene er gode at bade ved.

10 repræsentanter fra Teknisk Udvalg, forvaltning og grundejerforening, incl. fotograf var samlet ved Lyngså Strand grundlovsdag, for at markere starten på badesæsonen med Badepunkt flaget. Foto: Tommy Thomsen

10 repræsentanter fra Teknisk Udvalg, forvaltning og grundejerforening, incl. fotograf var samlet ved Lyngså Strand grundlovsdag, for at markere starten på badesæsonen med Badepunkt flaget. Foto: Tommy Thomsen

Friluftsrådet har tildelt Frederikshavn Kommune Blå Flag til 3 bynære strande og 10 strande har for første gang i år fået hejst det nordiske hvide Badepunkt flag.

Fredag den 5. juni klokken 10.00 kunne formanden for Teknisk Udvalg, Karsten Thomsen hejse kommunens sydligst placerede Badepunkt flag ved Lyngsaa Strand og han sagde:

- Indførelsen af Badepunktflagene er ikke en spareøvelse! Vi har på 10 strande valgt at kategorisere strandene som badepunkter, hvilket giver strandene mere fleksible rammer og dermed bedre muligheder for at udvikle sig. Vi har stadig fokus på, at vandet er rent og, at der bliver taget de fornødne vandprøver, pointerede formanden i sin tale og fortsatte:

- På strandene i Skagen, Palmestranden og Sæby Nord strand, har vi valgt at holde fast i ordningen med de kendte blå flag.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

4
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

På Blå Flag-strande er fokus på høj badevandskvalitet, gode faciliteter, kørefri zoner (på kørestrande), ingen hunde og miljøformidlingsarrangementer.

Karsten Thomsen benyttede lejligheden til også at rose borgerne for deres store engagement i de tre strandfora, hvor der på ni møder blev udarbejdet hele 104 forslag til forbedringer på strandene.

Et enigt Teknisk Udvalg har over de næste otte år afsat 5 millioner kroner, der skal anvendes til at indfri nogle af strandønskerne.

Det er formandens håb, at ildsjælene, der står bag de mange ønsker om aktiviteter og væresteder, vil få held med at søge fonde, der mindst kan fordoble de kommunale bevillinger

Strandene i hele Nordjylland har stor værdi for borgerne og ikke mindst turismen. Danmarks nordligste kystkommune besøges hvert år af cirka to millioner turister.

- Den nye flagordning vil blive evalueret efter sæsonen, som forhåbentlig kommer til at indeholde mange fantastiske badedage, sluttede Karsten Thomsen.

Blå Flag er en miljømærkningsordning, der garanterer, at stranden arbejder for at sikre vores fælles natur og miljø. Gæster og lokale borgere inddrages ved afholdelse af Natur- og miljøformidlingsaktiviteter og andre arrangementer for børn og unge. De informeres om, hvad man selv kan gøre for at bevare naturen, når man gæster en Blå Flag strand. Derudover skal en Blå Flag strand være ren og velholdt, have livredningsudstyr, gode toiletforhold, affaldsfaciliteter med sortering mm.

I løbet af sæsonen vil alle strande og havne få kontrolbesøg af en dansk Blå Flag konsulent, som kontrollerer, at alt er i overensstemmelse med Blå Flags kriterier. Den internationale Blå Flag organisation aflægger også uanmeldte kontrolbesøg.

Kilde: https://www.friluftsraadet.dk/blaa-flag-strande

Badepunkt er det nye nordiske kystflag, der blev indført i 2018. Badepunkt har fokus på rent badevand, stor sikkerhed samt særlige friluftsmuligheder og kultur- eller naturoplevelser. Mærkningsordningen har fokus på at synliggøre strande, der i overvejende grad henligger i naturtilstand og forvaltes med det forhold for øje. Samtidig ønsker man med Badepunkt at fremme og synliggøre strandens lokale identitet og funktion som friluftsattraktion eller anden karakteristika. Ud over den naturnære oplevelse på certificerede strande er det således også meningen, at strandgæsten kan få en lokal oplevelse knyttet til den enkelte strand.

Kilde: https://friluftsraadet.dk/kommuner/badepunkt

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.