Skagen

Bygger hotel tæt ved festgade

Lokal investor vil opføre hotel nær ved Havnevej

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det nye hotels nabo til den anden side bliver er Buddy Holly. Foto: Kurt Bering

SKAGEN:Skagen får formentlig snart endnu et midtbyhotel. JVP Ejendomsselskab vil opføre et søsterhotel til Hotel Marie på Havneplads - bag det gamle toldkammer.

Hotel Marie ejes også af JVP Ejendomsselskab.

Det er planen, at det nye hotel på Havneplads 4 skal sammenbygges med Hotel Marie, så begge hotellers gæster kan benytte Hotel Maries morgenmadsrestaurant. Et nyt køkken indrettes i det kommende hotel.

Det får 12 værelser og 8 suiter fordelt på tre etager.

Det er meningen, at Havnekroen, som havde lokaler i en del af den nu nedrevne bygning på grunden, skal genåbne i den nye bygning.

Hotellet bliver opført i Skagenstil med facader af pudset tegl, som males okkergult med hvide fremspring og gesimser. Vinduer og døre bliver med sprosser.

Taget lægges i rødt tegl med kviste beklædt med zink. Frontkvistene mod Havneplads opmures i tegl.

Skitserne til hotellet har være i nabohøring.

Indehaveren af Buddy Holly i nabobygningen mod øst, Thomas Hvid, er bekymret over, at der indrettes hotelværelser i nabobygningen med risiko for støjklager mod diskoteket til følge.

"Vi håber, at I tilgodeser os som erhverv, når I giver tilladelser til at blande overnatning med diskotek/pub, og ikke skaber nye udfordringer for os," skriver han i en indsigelse.

Bygherren og kommunens Center for teknik og miljø vurderer, at krav om "støjvinduer" er tilstrækkeligt til at hindre en ny front i den langevarige støjkrig i Skagen.

Også Foreningen for bygnings- og landskabskultur har indvendinger mod byggeriet. Den foreslår, at hotellet får mansardtag i stedet for sadeltag. Det vil gøre det muligt at reducere bygnings højde.

Manden bag JVP Invest er skipper Jens Vinther Pedersen, S105 Sebastian, der indtil salget at fartøjet for to år siden rangerede blandt Danmarks 20 største fiskerivirksomheder.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra ham.

En ansøgning om principgodkendelse af hotelbyggeriet behandles i plan- og miljøudvalget tirsdag.

Fornylig fik et andet af Skagens fiskeriselskaber, Astrid, tilladelse til at ombygge en gammel fiskerifabrik ved havnen til boliger.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst