Byråd: Ja til asylcenter i Vrå

Lang debat, da byråd sagde ja til asylcenter

Plejehjemmet Møllegården i Vrå bliver til asylcenter. Foto:Bente Poder

Plejehjemmet Møllegården i Vrå bliver til asylcenter. Foto:Bente Poder

HJØRRING:Et enigt Hjørring Byråd stemte onsdag aften ja til et asylcenter i det tidligere ældrecenter i Vrå.

Det nye asylcenter vil åbne allerede 1. april og have plads til mellem 100 og 120 flygtning - primært fra Rusland, Somalia, Afghanistan og Syrien.

Der var ikke en eneste stemme imod at få et asylcenter i Møllegården i Vrå, da Hjørring Byråd onsdag aften behandlede Udlændigestyrelsens ønske om at få ekstra pladser til asylansøgere.

Alligevel skabte punktet en længere debat, idet udvalgsformand Sven Bertelsen, Lokallisten stillede et ændringsforslag til en lejekontrakt med Brovt Asylcenter, der skal drive centret i det tidligere ældrecenter i Vrå. Lejekontrakten skal gælde for fire år, men Sven Bertelsen ønskede en midtvejsevaluering og indføjet en mulighed for at opsige kontrakten fra kommunens side efter to år.

- Jeg går ind for en længerevarende løsning. Det eneste jeg ber’ om er en toårig periode, hvor vi kan evaluere på det. Og er der ikke noget, kan lejemålet som foreslået. Man kan ikke fortænke naboer i at være en lille smule usikre på, hvad det er for noget. Det bliver en omvæltning for dem, og mit forslag er for at imødegå den lidt.

Derefter gik der nærmest valgkamp i debatten med indlæg, hvor blandt andet omtale af asylansøgere som butikstyve blev draget frem.

- Det er ikke ligegyldigt, hvordan det fremlægges. Midtvejsevaluering kan blive en værre en. Hvis halvdelen af Vrå er brændt er der ingen tvivl om, at vi skal ud af det. Jeg er sikker på det ikke sker. Jeg har tiltro til, at Brovst Asylcenter kan løse det, hvis der er en asylfamilie, der ikke kan indordne sig i Vrå og flytte den til et andet sted, sagde borgmester Arne Boelt inden afstemningen.

Her stemte kun seks byrådsmedlemmer for det tekniske ændringsforslag. Foruden Lokallisten fem mandater var det Svenning Christensen (V). Resten af de tilstedeværende 23 byrådsmedlemmer fastholdt den oprindelige indstilling på en kontrakt på fire år med Brovst Asylcenter

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.