Byrådspolitiker er rystet

Rikke Karlsson er chokeret efter besøg hos Rebild-børn

Byrådsmedlem Rikke Karlsson (DF) har svært ved at sætte ord på det hun oplevede hos tre af de voksne drenge fra Rebild-sagen. Arkivfoto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Byrådsmedlem Rikke Karlsson (DF) har svært ved at sætte ord på det hun oplevede hos tre af de voksne drenge fra Rebild-sagen. Arkivfoto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

REBILD:Da byrådsmedlem Rikke Karlsson (DF) mandag formiddag kørte ud til Peter og Søren med brød og pålæg, oplevede hun for første gang med sine egne øjne, hvordan drengene bor.

En oplevelse, som chokerede hende.
- Jeg har slet ikke ord til at beskrive det, der foregår. Jeg har aldrig nogensinde oplevet noget lignende. Det er simpelthen så forfærdeligt, siger Rikke Karlsson.
NORDJYSKE Stiftstidende har tidligere beskrevet, hvordan flere af de voksne børn i familien som blev kendt i forbindelse med Rebild-sagen, bor. Efterfølgende lovede først tre udvalgsformænd og senere direktør Flemming Hansen, at nu skulle drengene have hjælp.

Et råb om hjælp

I går formiddag tog Rikke Karlsson selv ud til huset, hvor Peter og Søren bor, fordi Søren flere gange har ringet til hende og fortalt, at der ikke har været strøm i huset siden onsdag i sidste uge.

Som den eneste byrådspolitiker har Rikke Karlsson svaret på familiens råb om hjælp, og hun har gennem nogle uger været i kontakt med Søren, som lørdag ringede til hende igen for at sige, at der stadig ingen strøm var i huset.

Kontaktede direktør

Hun ringede lørdag til direktør Flemming Hansen for at spørge, om han kendte til situationen. Det gjorde han ikke.

- Vi talte frem og tilbage, om der var noget, vi kunne gøre. Vi blev enige om, at det var der ikke siger Flemming Hansen om lørdagens samtale med Rikke Karlsson.
Flemming Hansen mente ikke, at situationen var akut i huset, hvilket han fastholdt overfor NORDJYSKE Stiftstidende mandag morgen.
- Jeg så ingen muligheder for at handle i løbet af weekenden.
- Det var jo ikke sådan, at de var i fare for at dø. Jeg skrev til Rikke Karlsson søndag, at jeg ville tage fat på sagen mandag morgen, og det gjorde jeg, siger Flemming Hansen.
Først da Rikke Karlsson satte foden inden for i huset mandag formiddag, gik det op for hende, hvor alvor situationen er, fortæller hun.
- Når jeg ser, hvordan tingene er, er det helt åbenlyst, at der er behov for akut hjælp. Sådan kan man simpelthen ikke bo. Jeg mangler ord for at kunne beskrive situationen, siger Rikke Karlsson.

- Det er ren overlevelseskamp

Hun fortæller, at der er iskoldt i huset. Der har længe ikke været penge til at komme olie på oliefyret, og selv om hun sad med sin jakke på i Peters køkken, kunne det ikke holde kulden væk, fortæller hun.

- Det er så talentløst, det der foregår.
- Når der kommer folk fra kommunen ind og ud af det hjem, så forstår jeg ikke, hvorfor der ingenting sker.
- Før det helt basale er på plads som mad, varme og strøm, så kan mennesker ikke tænke og forholde sig til noget som helst andet end at overleve.
- Det er sådan situationen er, siger Rikke Karlsson.
Hun havde en forventning om, at Rebild Kommune nu endelig var vågnet op, og var gået i gang med at yde den hjælp, som man hele tiden har lovet.
Men det var ikke det indtryk hun fik, da hun besøgte huset i går.
- Det er ren overlevelseskamp, siger Rikke Karlsson efter at have været i huset.
I dag er der møde i sundhedsudvalget, hvor Rikke Karlsson vil kræve, at der sker noget med det samme.
- Jeg vil fortælle de andre i udvalget om min oplevelse i det hus. Jeg vil fortælle dem, at jeg er rystet i min grundvold, og jeg vil kræve, at der kommer styr på den situation lige nu.
- Vi bliver altså nødt til at forholde os til, at det er mennesker, det her handler om. Mennesker som kæmper for deres liv.
- Det, der foregår lige nu, kan vi simpelthen ikke være bekendt, siger Rikke Karlsson.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.