Cheerleaders indtog Frederikshavn

Over 500 cheerleadere fra Danmark, Norge og Sverige var lørdag at finde i Arena Nord.

10
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

FREDERIKSHAVN:Det var øredøvende jubelskrig en lille smule tårer, da der lørdag bogstavelig talt blev kastet rundt med mennesker i Arena Nord. Jam Cheerleading Frederikshavn havde nemlig for tredje år i træk inviteret til julecup.

I alt 538 deltagere fra hele Danmark, Norge og Sverige havde taget turen til Frederikshavn for at erobre et af trofæerne i de mange forskellige klasser i den lettere halsbrækkende sportsgren.

Det var et stort arrangement, men den frederikshavnske cheerleadingklub er efterhånden eksperter i at arrangere stævner af denne karat.

- Det er gået rigtig godt med indkvartering, bespisning og den slags. Vi har haft en kæmpe forældreopbakning, så det er rigtig fedt, fortæller formand i klubben Bjarke Friis.

I marts var Jam Frederikshavn vært ved danmarksmesterskaberne, hvor hele 900 udøvere valfartede til Frederikshavn. Det samme skal ske til marts næste år.

Sport i Danmark siden 2002

Cheerleading er et amerikansk fænomen, som mange nok forbinder med de store sportshold i USA, som i mange år har haft cheerleadere på sidelinjen. Cheerleading er dog meget mere end det. Det har udviklet sig til en konkurrencesport, og i 2002 blev det første Danmarksmesterskab afholdt.

I dag er der 20-25 klubber i Danmark med et medlemstal, der nok snart runder 1000.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.