Coop klar til at åbne apoteker

Danmarks største dagligvarevirksomhed har kig på nye forretningsmuligheder

Medicin og madvarer kan komme under samme tag, hvis Coop går ind på apotekermarkedet. Arkivfoto: Scanpix <i>Scanpix</i>

Medicin og madvarer kan komme under samme tag, hvis Coop går ind på apotekermarkedet. Arkivfoto: Scanpix Scanpix

HELE LANDET: Danmarks største dagligvarevirksomhed, Coop, er parat til at etablere apoteker som selvstændige butikker i sine største varehuse - og sideløbende øge antallet af udleveringssteder i mindre butikker betragteligt.

”Mens der i dag er langt mellem apotekerne, er der ikke langt mellem dagligvarebutikkerne. Vi har 1200 butikker over hele landet, mange beliggende i udkantsdanmark, hvor der i dag er langt til nærmeste apotek. Det vil gøre dagligdagen nemmere for mange danskere, og det vil give fornyet styrke til hårdt pressede små samfund og lokale butikker,” siger koncerndirektør hos Coop, Gregers Wedell-Wedellsborg.

Sikkerhed og tryghed

Udmeldingen kommer på baggrund af et udspil fra Produktivitetskommissionen, der lægger op til en modernisering af apotekervæsenet.

”Det er afgørende for os, at vi fastholder den høje grad af sikkerhed og tryghed for forbrugerne, der er med det nuværende apotekervæsen. Vi er åbne over for at udvikle samarbejde med apoteker eller gøre det hele selv, naturligvis med uddannede, fagligt kompetente medarbejdere. Det afgørende er, at vi får øget tilgængeligheden, forbedret servicen for danskerne og givet en hånd til udkantsdanmark, hvor vi gennem de seneste år har styrket vores butikker med ekstra funktioner som eksempelvis post, pakkeudlevering og bank,” siger Gregers Wedell-Wedellsborg.

Coop driver kæderne Kvickly, SuperBrugsen, Dagli’Brugsen, LokalBrugsen, Fakta og Irma, og er ejet af 1,4 million medlemmer.

/BLM/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.