Bryggerier

Cykel-tour med højt skum

30 øl-glade mænd - og kvinder - lagde ud i Hobro på Tour de Biére

1
Galleri - Tryk og se alle billederne.

Foto: Michael Bygballe

HOBRO:Starten på årets udgave af Tour de France gik lørdag på den franske ø Korsika, men samtidig gik startskuddet i Hobro til Tour de Biére, der for danske ølentusiaster er langt, langt vigtigere.

30 mænd og kvinder i stramtsiddende cykeltøj - alle medlemmer af foreningen Danske Ølentusiaster - cykler i en uge land og rige rundt - endda med en enkelt afstikker til Sverige - for at smage på alt andet end billige dåsebajere fra Otto Duborg.

På de ca. 650 kilometer rundtur skal der svælges gyldne dråber fra især små lokale bryggerier.

Startskuddet gik på Bies Bryggeri i Hobro og derefter cyklede flokken til One Pint i industrikvarteret i Hobro, som er et firma, der importerer øl fra England, Belgien, USA, Tyskland, Tjekkiet og Indien. Udover import af øl er One Pint også distributører af flere danske mærker - Ørbæk, Thisted, Hancock og Søgård.

- Motion, godt øl og godt selskab i en uge. Det går det hele ud på. Længere er den såmænd ikke, lød det fra Peter Michael Størbæk, der til daglig bestyrer fjernvarme i Broager, men i den kommende uge har tænkt sig at holde varmen ved at cykle og drikke øl.

Holdejer

Ligesom holdene i Tour de France har holdejere, så har Tour de Biére naturligvis også en holdejer. Nemlig Hans Peter Jensen, der er en af de to ølentusiaster i årets løb, der har været med alle fire år, arrangementet har været afholdt.

- Jeg ved, at øl og cykelløb kan lyde som en speciel kombination, men vi har den aftale, at vi lige holder lidt øje med hinanden. En genstand pr. besøg er normen, for vi skal jo ud at cykle mange kilometer bagefter, siger Hans Peter Jensen, der glæder sig til endnu engang at komme landet rundt for dels at kigge spændende lokale bryggerier, men også for at se spændende udskænkningssteder og lokale afdelinger af Danske Ølentusiaster.

De 30 cyklister og ølentusiaster skal under turen blandt andet besøge en ølklub på Christiansborg, som Venstrepolitikeren Kristian Pihl Lorentzen er formand for.

Første etape i går gik fra til Viborg, hvor klubbens kampråb lød flere gange - ligesom i Hobro.

Det hedder ganske enkelt: ”Højt skum”.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.