Dækrazziaer i hele september

Danskerne skal forstå, hvor vigtige dækkene er for sikkerheden, mener Rådet for Større Dæksikkerhed

Sebastian Kjær
Foto: Michael Eisenberg
Danmark 1. september 2014 09:56

HELE LANDET: Rådet for Større Dæksikkerhed foretager igen i år massive Dækrazzia-aktioner hele september i samarbejde med politiet. Formålet er, at få et overblik over de danske bilers dæktilstand, men især at formidle budskabet om, at køretøjets dæk er den vigtigste sikkerhedsfaktor af alle, hvilket desværre er overset af alt for mange.

- Vores mål er, at udbrede viden om og skabe interesse for køretøjets vigtigste del, nemlig dækket, og vi er utroligt glade for, at vi har fået et godt samarbejde i stand med politiet. Desværre tænker alt for få over, at den eneste kontakt køretøjet har til kørebanen udgøres af bilens dæk, og når kontaktfladen ikke udgør mere end en håndflade pr. dæk, så er det af yderste vigtighed at både dækmønster og dæktryk er i orden – og især i den årstid vi går i møde, siger Volker Nitz, direktør i Rådet for Større Dæksikkerhed.

Dækrazzia-konceptet startede i Finland i 1997 og i 2004 fulgte Sverige efter. Her viser erfaringer, at det har en indflydelse på bilisternes bevågenhed og gennem årene er den generelle fokus på dæktryk, dækmønster og dæktype til årstiden blevet bedre og bedre.

Afhængige af dækkene

I følge Råddet for Større Dæksikkerhed tænker mange, at deres bil er et højteknologisk vidunder og udstyret med alle tænkelige hjælpemidler og sikkerhedssystemer, så hvad kan gå galt.

Det hjælper bare ikke, hvis dækkene er nedslidte eller mangler luft i et sådant omfang, at bilen mister kontakt med vejbanen. Her nytter alverdens elektroniske systemer ikke, og derfor er god grund til at se på sine dæk regelmæssigt.

Derudover er der også penge at hente, for gode og velpassede dæk giver også brændstofbesvarelse, hvilket igen giver et positivt bidrag til miljøet.

Flere politikredse er med

Dækrazzia i Danmark havde sin start i 2012, og i år er endnu en politikreds involveret. Dækrazzia kampagnen ruller i september måned i syv politikredse, hvor der vil være 15 kontrolsteder i alt og målet er, at mindst 2000 bilister skal have kontrolleret køretøjet.

Udover køretøjets dæktilstand vil bilisterne også få udleveret informationsmateriale om god dækdisciplin, så budskabet ikke går helt i glemmebogen efter afsluttet kontrol.

Årets første Dækrazzia iværksættes tirsdag den 2. september med Københavns Vestegns Politi.

chat_bubble Kommentarer keyboard_arrow_down

Log ind for at kommentere.
Henter artikler...
Nyheder udvalgt til dig
Henter artikler...

Nordjyske Plus

Henter artikler...