Dagcentre, væresteder og aktivitetscentre lukker i Mariagerfjord

Mariagerfjord Kommune håber på den måde at forebygge spredning af coronavirus blandt ældre

Velfærdsdirektør Peter Møller Rasmussen, Mariagerfjord Kommune: Vi har et særligt ansvar for at passe godt på vores ældre og svage borgere i denne helt særlige situation. Privatfoto

Velfærdsdirektør Peter Møller Rasmussen, Mariagerfjord Kommune: Vi har et særligt ansvar for at passe godt på vores ældre og svage borgere i denne helt særlige situation. Privatfoto

MARIAGERFJORD:Sundhedsberedskabet i Mariagerfjord Kommune har midlertidigt besluttet at lukke alle kommunens dagcentre, aktivitetscentre og væresteder, der henvender sig til ældre og udsatte borgere.

Det sker for at skærme brugerne mod unødige risici for at blive udsat for smitte med coronavirus.

- Vi har et særligt ansvar for at passe godt på vores ældre og svage borgere i denne helt særlige situation.

- Derfor har vi besluttet at lukke for vores dagcentre, aktivitetscentre og væresteder indtil videre, forklarer velfærdsdirektør Peter Møller Rasmussen.

Direktøren anerkender, at lukningerne er en gene for de berørte borgere.

- Vi ved, at borgerne har stor glæde af vores tilbud, men vi vurderer, at deres sikkerhed og sundhed er det vigtigste. Og selvom vores tilbud lukker for en tid, vil vi forsøge at skabe en god hverdag for vores borgere alligevel. Personalet på de berørte tilbud vil nemlig hjælpe borgerne på anden vis, betoner direktøren.

I alt er 13 af kommunens dagtilbud omfattet af lukningen. Det drejer sig om samværs- og aktivitetscentrene Aktivitetshuset og Solstrejf, de beskyttede beskæftigelsestilbud Ressourcen, Specialenheden og Ekstern Beskyttet Beskæftigelse, samt værestederne Bazen i Hadsund og Fjordgade i Hobro. Desuden holder dagcentrene på Teglgården i Als, Bernadottegården i Hadsund, Fjordvang i Mariager, Solgårdscentret i Arden, dagcenter Skovgården i Hadsund og dagcenter Solgaven i Hobro lukket.

Desuden lukker aktivitets- og kulturhuset Biecentret i Hobro, som er et populært mødested for kommunens ældre.

Ressourcens butik på genbrugspladsen i Hobro holder dog åbent, bemandet med personale.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.