24 hollandske skibe er taget for ulovligt fiskeri i 2022

Hollandske bomtrawlere fisker ulovligt i danske farvande. Nu vil fiskeriminister forsøge at hæve bødestraffen.

På billedet ses en bomtrawler fra Holland, der i sommeren 2020 stødte på grund nord for Løkken. (Arkivfoto). <i>Henning Bagger/Ritzau Scanpix</i>

På billedet ses en bomtrawler fra Holland, der i sommeren 2020 stødte på grund nord for Løkken. (Arkivfoto). Henning Bagger/Ritzau Scanpix

24 hollandske fiskerifartøjer er foreløbig i 2022 blevet fanget i overtrædelser af dansk fiskerilov.

Det oplyser Ministeriet for Fødevarer, Landbrug og Fiskeri i en pressemeddelelse.

Overtrædelserne er sket, på trods af at kontrollen med bomtrawlernes AIS-signal blev skærpet i september 2021. AIS-signalet viser, hvor et fartøj befinder sig.

19 af de 24 overtrædelser er desuden karakteriseret som alvorlige. Her har de hollandske bomtrawlere enten brugt ulovlige redskaber, slukket AIS-signalet eller fisket i forbudte områder.

Tilfældene viser, at den skærpede kontrol, politianmeldelser og mulig bødestraf på op til 400.000 kroner ikke længere er nok, konkluderer minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Rasmus Prehn (S) i pressemeddelelsen.

- Jeg har nu bedt mit ministerium om at undersøge, hvor langt vi kan gå med at hæve bøderne for ulovligt fiskeri og skærpe muligheden for at konfiskere fiskeriredskaber ved lovovertrædelser.

- Det er fuldstændig uacceptabelt, at hollænderne sejler herop og ødelægger vores havbund og snyder på vægtskålen, når kvoterne skal gøres op. Det skal stoppes, og derfor skal vi se på, om vi kan tage skrappere midler i brug, siger Rasmus Prehn.

Størstedelen af de 24 sager er ikke afsluttet, oplyser ministeriet. De afventer endelig sagsbehandling i Fiskeristyrelsen og derefter eventuelt overdragelse til politiet.

En bomtrawler er et fiskefartøj, der bruger et trawl, som slæbes hen over havbunden.

Eksempelvis blev en hollandsk bomtrawler tilbage i maj fanget i at fiske med ulovlige inderposer i trawlene.

Fiskeri med den fintmaskede inderpose forhindrer små fisk i at slippe ud af trawlet og er et brud på reglerne.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.