Der skrues ned for PCR-tests fra mandag

Myndighederne sænker kapaciteten for PCR-tests, men hvis smitten stiger i efteråret, kan der skrues op igen.

De daglige PCR-tests sænkes til 10.000 fra 20.000. Der kan dog hurtigt skrues op igen, hvis smitten stiger i løbet af efteråret. (Arkivfoto). <i>Philip Davali/Ritzau Scanpix</i>

De daglige PCR-tests sænkes til 10.000 fra 20.000. Der kan dog hurtigt skrues op igen, hvis smitten stiger i løbet af efteråret. (Arkivfoto). Philip Davali/Ritzau Scanpix

Antallet af daglige PCR-tests bliver sænket til 10.000 fra 15. august, fordi færre testes. Det skriver Styrelsen for Forsyningssikkerhed i en pressemeddelelse fredag.

Nedjusteringen sker i forlængelse af regeringens covid-19-teststrategi for resten af 2022 og de første tre måneder af 2023.

Indtil nu har man kunnet teste 20.000 personer om dagen på landets centre, men det har ikke været nødvendigt. I gennemsnit er kun 4900 blevet testet om dagen den sidste uge.

Antallet af PCR-tests faldt med 12 procent fra uge 30 til uge 31. Antallet af smittede og indlagte faldt også. Det skriver Statens Serum Institut (SSI) på deres hjemmeside torsdag.

Hvis antallet af smittede skulle stige efter 15. august, kan man dog hurtigt skrue op for daglige PCR-tests igen, oplyser styrelsen.

Lige nu er det varianten BA.5, der er dominerende i Danmark.94 procent af prøverne i uge 31 var med denne variant.

Den 15. august overtager Sundhedsministeriet samtidig alle opgaver i relation til covid-19-testindsatsen.

Sundhedsstyrelsen forventer, at covid-19 bliver en sæsonbetonet smitte ligesom influenza. Det skriver styrelsen på sin hjemmeside.

- Vi må forvente, at mange vil blive smittet med covid-19 i løbet af efteråret og vinteren, skriver de på sst.dk.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.