Jeg er ikke bare en kropsdel

Jeg vil ikke degraderes til en kropsdel.

Jeg bliver så træt, hver gang en finansminister - eller enhver anden politiker, refererer til mit fag som "varme hænder".

Ja, en del af sygeplejefaget er et håndværk, men det er så meget mere end det.

icon

Ja, en del af sygeplejefaget er et håndværk, men det er så meget mere end det

Essensen af faget handler om at møde patienten/borgeren lige dér, hvor de er, som det unikke menneske, de er, med de unikke behov de har.

Og den opgave kræver meget mere end bare et par hænder.

Det kræver en stor faglig viden om f.eks. mikrobiologi, anatomi, fysiologi, farmakologi, psykologi og meget meget mere.

Det kræver overblik, gode prioriterings- og delegeringsevner og ja, så kræver det selvfølgelig også evnen til at yde omsorg.

Ydermere fordrer god sygepleje et godt arbejdsmiljø og en god ledelse - og ikke mindst en løn, som passer til det store ansvar man står med. 

Mange steder er alle tre ting fraværende i vores sundhedsvæsen og ældrepleje, hvilket har resulteret i, at ca. 5000 sygeplejersker, på landsplan, arbejder med noget helt andet end sygepleje.

Så kære politikere: Jeg vil ikke finde mig i at blive degraderet til en enkelt kropsdel. Jeg er kvalificeret faglært arbejdskraft og jeg er sk...dygtig til mit arbejde! Så hvis I gerne vil beholde mig og evt. trække flere som mig til faget, så start med at anerkende den værdi vi udgør i samfundet. Og den anerkendelse handler om ordentlige arbejdsvilkår og løn!

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.