Tilskud skal fremskynde udvikling af plantebaseret mad

Novo Nordisk Fonden håber tilskud til ny samarbejdsplatform, kan sætte skub i udvikling af plantebaseret mad.

Det er Novo Nordisk Fondens håb, at tilskuddet kan være med til at skubbe til udviklingen inden for plantebaserede fødevarer, så både udbuddet og kvaliteten af plantebaseret mad i køledisken i supermarkedet forbedres. <i>Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix</i>

Det er Novo Nordisk Fondens håb, at tilskuddet kan være med til at skubbe til udviklingen inden for plantebaserede fødevarer, så både udbuddet og kvaliteten af plantebaseret mad i køledisken i supermarkedet forbedres. Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Novo Nordisk Fonden har torsdag offentliggjort, at de støtter platformen Plant2Food med 200 millioner kroner over de næste fem år.

Hos Novo Nordisk Fonden ønsker man at bringe grønnere mad på danskernes tallerkener. Fonden håber derfor, at tilskuddet kan fremskynde udviklingen inden for produktion af plantebaserede fødevarer i Danmark.

- Det skal være mere naturligt for danskerne at bruge det i den mad, de laver til dagligt. Der skal ske en udvikling, så det bliver tilpasset i den måde, danskerne spiser det på, siger Claus Felby, Senior Vice President i Novo Nordisk Fonden.

Plant2Food er en ny samarbejdsplatform, der skal hjælpe forskere og virksomheder med at dele viden omkring udviklingen af plantebaseret fødevareproduktion, uden at nogen parter tager patent på resultaterne.

- Plantebaserede fødevarer er et af de segmenter inden for fødevarer, der vokser allermest de her år.

- Danmark er lidt bagud, og vi håber, at denne investering kan være med til at styrke, at vi kommer på omgangshøjde, og måske endda også foran vores nabolande, siger Claus Felby.

Det er både udbuddet af plantebaserede fødevarer og smagskvaliteten, som skal forbedres.

Ved at gøre det, håber Novo Nordisk Fonden, at danskerne vil finde det mere attraktivt at tage plantebaserede fødevarer ned fra hylderne i supermarkederne og med hjem på tallerkenerne.

- Vi ved, at vi skal spise mindre kød, så derfor skal danskerne have en bedre mulighed for at tage det skift.

- Vi har lidt travlt. Det ved vi godt, og det her er en måde at sætte skub i det, siger Claus Felby.

Partnerne i Plant2Food, der skal forske i udvikling og produktionen af plantebaserede fødevarer, er Aarhus Universitet, Københavns Universitet, DTU, Wageningen University & Research fra Holland og Food & Bio Cluster Denmark.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.