Motionsidræt

De hygger sig Netværkscafeen

Kræftramte mødes alligevel - trods dét at de ikke længere er visiteret til motion - som de savner

Selv om det er slut med motionen mødes det gamle hold stadig til en snak og en god kop kaffe én gang om ugen - nemlig onsdag 10-12. Privatfoto.

Selv om det er slut med motionen mødes det gamle hold stadig til en snak og en god kop kaffe én gang om ugen - nemlig onsdag 10-12. Privatfoto.

SÆBY:Hver anden onsdag formiddag mødes både 20 nuværende og kurerede kræftramte fra den tidligere motionsgruppe ”Sundhed i bevægelse”.

- Vi er desværre ikke længere visiteret til motionsholdet, på grund af det, der nu hedder ”Kræftpakken”. Motionsholdet har været omdrejningspunkt for os kræftramte med henblik på forebyggende træning og social aktivitet. Og vi savner alle motionen rigtig meget. Men vi fandt ud af, at vi også ville komme til at savne det sociale rigtig meget, fortæller tovholder og frivillig Jytte Olsen.

Det gav nemlig et hak i livskvaliteten, da de mange deltagere blev sat af motionen. Og det ville det gamle motionshold ikke høre tale om. Derfor tog holdet tog altså selv affære.

- Vi besluttede at fortsætte, for vi har det altid så sjovt og hyggeligt sammen - for den kontakt, vi havde knyttet er bare så vigtig for os. Og det er en succes og et tilløbsstykke. Vi er her nemlig stadig, og det bliver vi ved med, fortsætter Jytte Olsen.

Der er kaffe på kanden og frisksmurte boller - og man kan dårligt få ørenlyd, så livligt går snakken denne onsdag i Sundhedshuset i Sæby. En række frivillige fra Kræftens Bekæmpelse står for serveringen på skift. Og hver deltager betaler 20. kr. pr. gang.

- Vi har været så heldige, at vi har fået lov til at bruge dette lokale i huset - indtil videre. Og vi har endnu ikke fået lovning på, hvor vi fysisk skal være, når det nuværende Sundhedshus lukker. Men Stefan Paschke fra Kræftens Bekæmpelse har garanteret os, at Netværkscaféen i sin nuværende form fortsætter. Så lokaler det får vi - og adressen får vi senere, oplyser Jytte Olsen.

Så har du eller har du haft kræft - og har du lyst til en god snak og en kop kaffe - så kan du møde op kl. 10 om onsdagen i de ulige uger i Sundhedshuset i Sæby.

- Så skal vi nok tage godt imod nye venner, slutter Jytte Olsen.

Du kan læse mere på www.123hjemmeside.dk/fighterne

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst