- De kender jo ikke området

Naboer til Rolykkevej 2 i Sæby spiller geografikortet og anklager udvalg for ikke at kende til området

Den omstridte patriciervilla, Rolykkevej 2, som naboerne mener, plan- og miljøudvalget bør tage ud og se på. Arkivfoto: Bent Bach <i>Bent Bach</i>

Den omstridte patriciervilla, Rolykkevej 2, som naboerne mener, plan- og miljøudvalget bør tage ud og se på. Arkivfoto: Bent Bach Bent Bach

SÆBY:En perle af natur midt i Sæby by er på vej til at blive forvandlet til tæt bebygget område.

Det mener en række naboer til Rolykkevej 2. De protesterer imod planerne om at erstatte det gamle, bevaringsværdige hus med et nyt boligbyggeri - og naboerne vil have plan- og miljøudvalgets (PMU) medlemmer ud at se besigtige området.

I et brev til udvalget henviser advokat Jakob Dalsgaard-Hansen på beboernes vegne til, at ingen af medlemmerne i PMU er valgt i lokalområdet. PMU’s fem medlemmer bor i henholdsvis Frederikshavn (Anders Brandt Sørensen), Skagen (Erik Kyed Trolle), Sørå (Mogens Brag), Østervrå (Frode Thule Jensen) og Haldbjerg (Jens Hedegaard Kristensen).

Hvad så med kultur- og fritidsudvalget ...

Udvalgsformand Anders Brandt Sørensen (S) vil ikke udelukke, at PMU tager ud og ser på området, men han afviser, at medlemmernes bopæl har nogen betydning for, hvad der besluttes.

- De enkelte fagudvalgs sammensætning blev besluttet under konstitueringen. I kultur- og fritidsudvalget sidder der for eksempel ingen frederikshavnere, men skulle det så betyde, at kultur- og fritidsudvalget ikke kan udtale sig om, hvad der sker i Arena Nord eller det Musiske Hus. Sådan fungerer det ikke. Vores beslutninger bygger på faglige hensyn. Ikke på hvor de enkelte medlemmer bor, siger Anders Brandt Sørensen.

- Ren profitoptimering

Naboerne til Rolykkevej 2 mener, det er en fejl, at området er udlagt til boligområde. Rolykke 2 er klassificeret som bevaringsværdigt i klasse 4, og naboerne ser projektet som ”ren profitoptimering helt uden hensyn til det samlede indtryk af Sæby som ældre købstad med naturskøn beliggenhed”.

Et eventuelt byggeri kræver desuden dispensation fra å- og skovbyggelinjen. Desuden vil fældning af træer true flagermusens eksistens og byggeriet begrænse sportsfiskeriet i Sæby Å, mener naboerne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden