Sæbys bymiljø truet

Ubegribeligt, at der ikke er sagt stop for nedrivning, mener Lars-Henrik Hyttel

Bevaringsforeningen for Sæby går på barrikaderne for Rolykkevej 2. Foto: Bent Bach <i>Bent Bach</i>

Bevaringsforeningen for Sæby går på barrikaderne for Rolykkevej 2. Foto: Bent Bach Bent Bach

SÆBY:Sæby Bevaringsforening finder det ubegribeligt, at planerne om at nedrive Rolykkevej 2, kaldet Friisergården, og erstatte den med ni rækkehuse med å-udsigt ikke straks er skudt ned af kommunen.

Foreningens formand, Lars-Henrik Hyttel, siger, at han var ved at komme galt afsted med morgenkaffen, da han søndag læste om nedrivningsplanerne i NORDJYSKE Stiftstidende.

Planer, som kommunens tekniske direktør anbefaler at arbejde videre med i form af en lokalplan for ny bebyggelse på grunden.

- Bevaringsforeningen er holdt fuldstændig udenfor. Jeg synes, det ville være på sin plads at orientere os, men det vælger man ikke at gøre, siger Lars-Henrik Hyttel.

Han finder fremgangsmåden harmonerer dårligt med kommunens invitation til borgerne om at deltage i udarbejdelse af en masterplan for Sæby. En plan, han håber vil føre til sikring af byens tidstypiske miljøer og respekt for købstadspræget.

- Men det er som om kommunen slår demokratiet til og fra efter forgodtbefindende, siger Lars-Henrik Hyttel.

En katastrofe

Bevaringsforeningen har sendt brev til samtlige medlemmer af plan- og miljøudvalget og til Center for teknik og miljø med en opfordring til blankt at afvise nedrivning af Rolykkevej 2 og henviser til, at kommunens eget bygningsforbedringsudvalg har ydet tilskud til istandsættelse af bygningen.

En del af brevet indeholder en kommentar fra museumsinspektør Jens Thiedemann, Nordjyllands Kystmuseum, Sæby, som betegner nedrivningen som en katastrofe.

Især ud fra bygningens kulturhistoriske betydning, men også fordi den unikke adgang fra enden af gågaden til Sæby Å og Sæbygaard Skov vil blive forstyrret af nybyggeri.

Lars Henrik Hyttel understreger, at foreningen ikke er imod udvikling i Sæby. Men foreningen arbejder for at bevare kulturmiljøet, som er af stor betydning for turismen.

Han slutter sit brev med at invitere medlemmerne af plan- og miljøudvalget på en guidet tur til området ved åen.

Udvalget har sagen på dagsordenen på sit møde i dag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Forsiden