Vækst har 1. prioritet

Bygningsbevaring må vige for bosætning

Anders Brandt Sørensen: - Man kan ikke bare sige, at bevaringsværdige bygninger skal bestå i al evighed. Arkivfoto: Grete Dahl

Anders Brandt Sørensen: - Man kan ikke bare sige, at bevaringsværdige bygninger skal bestå i al evighed. Arkivfoto: Grete Dahl

SÆBY:Et enigt plan- og miljøudvalg har givet grønt lys til at udarbejde lokalplan for 15 nye boliger ved Rolykkevej med udsigt til Sæby Å. Lokalplanen forudsætter nedrivning af villaen Rolykkevej 2, som ejes af Maja Jensen. Det er hendes søn, Carsten Skakkebæk, der har indleveret et arkitektforslag til bebyggelse af moderens grund og det tilstødende grønne område, som kommunen ejer.

Sæby Bevaringsforenings formand Lars-Henrik Hyttel ar i stærke vendinger kritiseret planerne og får opbakning af museumsinspektør Jens Thiedemann, som kalder nedrivning af Rolykkevej 2 - der også går under navnene - Friisergården og Agerledet - for en katastrofe på grund bygningens kulturhistoriske betydning.

Formanden for plan- og miljøudvalget, Anders Brandt Sørensen, siger, at udvalget ved beslutningen har skelet til prognoserne for bosætning og behovet for attraktive boliger i Sæby.

- Udvalget er opmærksom på, at ejendommen har SAVE-registrering og dermed har bevaringsværdi, siger han.

- Men man ikke bare sige, at alle bevaringsværdige bygninger skal bestå i al evighed.

- I udvalget vurderer vi, at nedrivning af Rolykkevej 2 er et tab, som Sæby godt kan overleve i forhold til de fordele opførelse af nye boliger vil give.

Lars-Henrik Hyttel har kritiseret kommunen for demokratisk underskud ved at principgodkende nedrivningen uden forudgående debat.

Anders Brandt understreger, at sagen kommer på den politiske dagsorden igen, når der er udarbejdet lokalplan, og at sæbynitterne får mulighed for at give deres mening til kende i lokalplanhøringen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.