Den store klumpfisk er død

Nordsøen Oceanarium i Hirtshals har mistet Andrea, der var en af akvariets største attraktioner

Siden 2007 havde klumpfisken Andrea været en publikumsmagnet. Arkivfoto: Daniel Mikkelsen <i>Fotograf Daniel Mikkelsen</i>

Siden 2007 havde klumpfisken Andrea været en publikumsmagnet. Arkivfoto: Daniel Mikkelsen Fotograf Daniel Mikkelsen

HIRTSHALS:Nordsøen Oceanariums store klumpfisk Andrea er død efter et par dage med en atypisk adfærd.

- Vi er kede af at miste endnu en klumpfisk. De er vores helt store publikumsmagnet, siger direktør Karl Henrik Laursen.

Andrea kom fra Barcelona i 2007, og siden har den boltret sig i det gigantiske akvarium, hvor den voksede fra 10 kg til hele 230 kg. Dermed blev den noget større end Hamlet, der døde påskedag.

I den sidste uges tid havde Andrea ikke taget føde til sig, og i tirsdag 14. maj konsulterede akvariemester og dykker Martin Riis en dyrlæge for at undersøge muligheden for at give Andrea en behandling,

- Vi har tidligere set lignende adfærd, hvor en af klumpfiskene har gået fra kosten, og holdt sig lidt for sig selv, for efterfølgende at gå tilbage til ganske naturlig adfærd og god appetit. Men desværre ikke denne gang, udtaler akvariemester og dykker Martin Riis.

I foråret 2012 var den 4,5 mio. liter vand store tank tømt for halvdelen af vandet i ca. 3 mdr. på grund af en revne i ruden. I den periode pådrog klumpfiskene sig en del skader og var stressede, da deres normale svømmemønstre blev ændret.

- Vi formoder, at perioden var hård ved fiskene og medvirkende til deres svækkede tilstand. Der er taget vævsprøver af lever og hjerte, som bliver sendt til analyse i Skotland, hvor vi forhåbentlig kan fastslå en dødsårsag, oplyser Martin Riis.

Inden Andrea døde ”medvirkede” hun i spillefilmen Klumpfisken, der i disse dage bliver optaget i Hirtshals. Filmen bliver vist i danske biografer i 2014.

Der er stadig en klumpfisk på Nordsøen Oceanarium, Erik Motor, der blev fanget i Øresund i december 2011. Den har det godt og har en god appetit, hvilket er tegn på at den trives.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.