Derfor dumper nordjyderne

Hver tredje nordjyde dumper den praktiske køreprøve

Akrivfoto <i>Pressefotograf Peter Broen</i>

Akrivfoto Pressefotograf Peter Broen

NORDJYLLAND:Hver tredje nordjyde dumper sin første praktiske køreprøve, fordi kørelærerne har så travlt med at få elever hurtigt gennem systemet, at det går ud over kvaliteten af undervisningen.

Det mener landsformanden for køreprøvesagkyndige, Peter Krarup fra Nordjyllands Politi.
- Kørelærerne går for hurtigt frem i undervisningen. Vi ser faktisk elever til prøven, der skal kigge på gearstangen for at finde det rigtige gear, og som går i stå hver gang, bilen skal i gang efter et lyskryds, siger Peter Krarup.

Stiger støt

Peter Krarup så helst, at dumpeprocenten blev halveret. I stedet er den støt stigende. Siden sidste år er antallet af dumpende nordjyder steget med 2,4 procentpoint.

Han bebrejder en optrappende priskrig mellem køreskolerne for den faldende kvalitet i undervisningen.
En konsekvens af den høje dumpeprocent er lang ventetid på at komme op til køreprøve, fordi mange skal forsøge både to og tre gange, før de består.
- Og så kan man jo spørge, hvad der kom først. Om det var hønen eller ægget. Det er klart, at elevens færdigheder svækkes, når der i gennemsnit er tre ugers ventetid på at komme op til køreprøve, siger Jan Just Olesen, der er nordjysk repræsentant i hovedbestyrelsen for Dansk Kørelærer-Union.
Dermed lægger han en del af ansvaret for dumpeprocenten tilbage til politiet, der står for prøverne. En anden del af ansvaret lægger han hos eleverne selv.
- Vi vedkender os også gerne vores del af ansvaret. Der er brodne kar i alle brancher. Men forbrugerne presser køreskolerne til at lave en billigere undervisning ved kun at se på prisen, siger Jan Just Olesen.

Her dumper nordjyderne:

Nordjylland: 30,3

Brønderslev: 31
Frederikshavn: 30,7
Hjørring: 17,1
Hobro: 31,8
Løgstør: 23,2
Aalborg: 35,9
Hverken Køreprøvesagkyndiges Landsforening eller Dansk Kørelærer-Union kan forklare, hvorfor dumpeprocenten i Hjørring skiller sig positivt ud.
Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.