- Det husker jeg ikke

Bestyrelsesmedlemmer fra ebh-fonden huskede meget lidt om fondens involvering i ebh banks investering i Midt Factoring

- Der var ingen, der stillede spørgsmålstegn ved, at vi lovligt kunne give Carl Aage den salgsoption, sagde Egon Korsbæk. Arkivfoto: Torben Hansen <i>Pressefotograf Torben Hansen</i>

- Der var ingen, der stillede spørgsmålstegn ved, at vi lovligt kunne give Carl Aage den salgsoption, sagde Egon Korsbæk. Arkivfoto: Torben Hansen Pressefotograf Torben Hansen

VIBORG:- Det husker jeg ikke.

Det var ikke ligefrem detaljerne, der myldrede frem, da fire tidligere medlemmer af bestyrelsen for ebh-fonden blev udspurgt om ebh-fondens involvering i ebh banks køb og efterfølgende salg af selskabet Midt Factoring under den igangværende erstatningssag ved Vestre Landsret.

Her kræver konkursboet efter ebh-fonden en samlet erstatning på 115 millioner kroner af blandt andre en række tidligere bestyrelsesmedlemmer i ebh-fonden.

Ebh-fondens - og ebh banks - daværende bestyrelsesformand, Egon Korsbæk, sagde, at han ingen betænkeligheder havde haft ved i foråret 2005 at lade ebh-fonden give sælgeren af Midt Factoring - Carl Aage Nielsen - en salgsoption på de ebh bank-aktier, Carl Aage Nielsen havde fået som en del af betalingen for Midt Factoring.

- Der var ingen, der stillede spørgsmålstegn ved, at vi lovligt kunne give ham den salgsoption, sagde Egon Korsbæk.

Tog ikke medlem i skole

Egon Korsbæks hukommelse var dog punktvis bedre, da han blev spurgt, om han havde irettesat et bestyrelsesmedlem - Michael Middelfart Christensen - som ifølge egne oplysninger på et bestyrelsesmøde havde spurgt, om ikke ebh-fonden skulle have betaling for at løbe risikoen på salgsoptionen.

- Nej, det har jeg ikke, lød det med høj røst.

I august 2008 udnyttede Carl Aage Nielsen første del af sin salgsoption og solgte for 75 millioner kroner aktier i ebh bank til ebh-fonden.

Lånte i ebh bank til aktiekøb

Egon Korsbæk kunne ikke huske, om fondens bestyrelse havde godkendt at bruge de 75 millioner kroner på aktiekøbet, som blev finansieret ved et (over)træk på fondens kassekredit i ebh bank.

- Vores likviditet var fin, og vi havde fokus på at overholde vores oplysningsforpligtelser over for børsmarkedet, sagde han.

Næstformand huskede andet

Fondens - og bankens - daværende næstformand - Anna Breum Andersen, der også er stævnet i sagen - kunne kaste endnu mindre lys over fondens involvering i Midt Factoring, end bestyrelsesformanden kunne før hende.

- Jeg husker ikke, at jeg så nogen dokumenter i forbindelse med salgsoptionen, og der var ingen drøftelse af, om optionen var inden for fondens formålsparagraf, forklarede hun.

På et punkt afveg hendes forklaring dog fra Egon Korsbæks.

Det drejede sig om Egon Korsbæks irettesættelse af Michael Middelfart Christensen i forbindelse med fondens salgsoption over for Carl Aage Nielsen.

- Han (Michael Middelfart, red.) rejste et spørgsmål, men blev fejet af, sagde Anna Breum, der i dag er efterlønsmodtager.

Model var ”fornuftig”

Tidligere herreekviperingshandler Jens Peter Mortensen fra Fjerritslev fortalte, at han var udtrådt af bestyrelsen i 2008 efter mange års medlemskab.

- Jeg havde mistet overblikket, sagde han.

Jens Peter Mortensen huskede, at han og den øvrige bestyrelse i 2005 havde fundet modellen med salgsoptionen ”fornuftig”, men at han efterfølgende ikke havde hørt noget til aftalen.

Pensioneret skoleinspektør Carl Christian Nielsen huskede ikke noget om forløbet i 2005.

Men der var tale om en ”nødvendig” aftale, sagde han om Carl Aage Nielsens salgsoption.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.