DF: Køb eller lej et fængsel i Østeuropa

Dansk Folkeparti gør det klart forud for efterårets forhandlinger om Kriminalforsorgen, at kriminelle udlændinge skal afsone deres straf i udlandet

Peter Kofod Poulsen. Foto: ft.dk

Peter Kofod Poulsen. Foto: ft.dk

DANMARK:I forbindelse med Dansk Folkepartis sommergruppemøde, der begynder mandag, fortæller retsordfører Peter Kofod Poulsen, at Danmark bør købe eller leje et østeuropæisk fængsel til udenlandske kriminelle, skriver Altinget.

- Det er jo ikke nogen hemmelighed, at vi gerne vil have, at Danmark køber eller lejer et fængsel i et østeuropæisk land, hvor standarden er en væsentlig anden end i Danmark,” siger Peter Kofod Poulsen til Altinget.

Om fængslet skal købes eller lejes, er ifølge Peter Kofod underordnet, så længe de kriminelle udlændinge ikke afsoner i Danmark.

- Jeg er åben overfor forskellige muligheder, så hvis det nemmeste er at leje, så lejer vi. Hvis det billigste viser sig at være at købe, så synes jeg, vi skal købe, forklarer han.

Det vil ifølge Peter Kofod kun være udenlandske kriminelle, der skal sendes til et udenlandsk fængsel.

- Danske kriminelle er Danmarks eget problem, men udenlandske kriminelle må deres hjemlande tage sig af. Og indtil vi kan få dem overført til deres hjemlande, må de sidde i et fængsel i udlandet, siger han.

Såfremt Danmark køber et fængsel i Østeuropa, vil det være under dansk ledelse.

- Det skal selvfølgelig drives med lokal arbejdskraft, men det vil være et dansk ansvar, så ledelsen skal være dansk, siger Peter Kofod.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.