DHF: Vendsyssel Håndbold er ikke reserve

Paragraf sender ligaplads til Falster, hvis Skive trækker sit damehold

Arkivfoto: Peter Broen <i>Peter Broen</i>

Arkivfoto: Peter Broen Peter Broen

FREDERIKSHAVN:Selv om Skive fH skulle gøre alvor af deres overvejelser om at trække holdet fra den kommende sæson i Boxer Dameligaen, så tilkommer pladsen ikke Vendsyssel Håndbold, der tabte to playoffkampe til skibonitterne.

Sagsbehandler i Dansk Håndbold Forbunds turneringsafdeling, Søri Haslund, oplyser, at Nykøbing FH, der rykkede direkte ud af ligaen, står øverst på reservelisten.

- Det gør de, fordi de havde status af ligahold i den netop afsluttede sæson. Vendsyssel Håndbold står nummer to på listen, da de blev nummer to i 1. division, oplyser hun.

Udmeldingen bekræftes af ordlyden i ligareglementets paragraf 20.

Vendsyssel Håndbolds bestyrelsesformand, Jan Hansen, accepterer reglerne, men han undrer sig dog dog over, at de er forskellige fra række til række.

- Da vi i 2012 rykkede op fra 2. division stod vi øverst på reservelisten, da vi havde tabt i playoff-spillet. De direkte nedrykkere fra 1. division stod langt nede på reservelisten. Det havde været rart for alle, hvis reglerne var ens mellem de forskellige divisioner, siger han.

I 2012 begik DHF i øvrigt den brøler at tilbyde pladsen til Rødovre, selv om Vendsyssel Håndbold stod øverst på reservelisten. Siden måtte man flovt erkende fejlen og give pladsen til vendelboerne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.