Digital post er ikke klar til iPad

Flere politikere kalder situationen for absurd

Arkivfoto <i>Foto: Peter Mørk</i>

Arkivfoto Foto: Peter Mørk

KØBENHAVN:Det skaber politisk røre, at it-systemet til digital post fra det offentlige endnu ikke er klar, så det kan bruges fra en iPad eller anden tablet. Det skriver NORDJYSKE Stiftstidende.

Først midt i april regner Digitaliseringsstyrelsen med, at systemet er klar for tablets, oplyser chefkonsulent i styrelsen Charlotte Jacoby.

Liberal Alliances it-ordfører Mette Bock påpeger, at flere og flere bruger tablets i stedet for en gammeldags bærbar pc.

Unødvendigt svært

Først til november bliver digital post obligatorisk for alle, der ikke har søgt om fritagelse. Men allerede nu opfordrer kommunerne til, at borgerne kommer i gang. Gamle fru Hansen og alle andre støder imidlertid på grund, hvis de forsøger fra en iPad eller lignende moderne bekvemmelighed.

Hos SF er it-ordfører Karsten Hønge utilfreds med, at det ikke virker endnu.

- For mange er det her en udfordring. Hvis det ikke virker, så gør man det unødvendigt svært, siger han til NORDJYSKE Stiftstidende. Venstres ordfører Michael Aastrup Jensen mener, at regeringen burde have sørget for, at det hele var klar nu. Når det offentlige stiller krav til borgerne, burde det offentlige feje for egen dør først, mener han.

Absurd

- Folk, der bruger tablets, kommer bag i køen. Det er absurd, siger han.

Hos regeringspartiet Socialdemokraterne er it-ordfører Karin Gaardsted fortrøstningsfuld om, at systemet virker til april og altså i god tid inden fristen i november.

- Men det ville være en god idé, om det havde været på plads nu. En del har ikke en almindelig computer, men en iPad, som ikke mindst ældre har lettere ved at bruge, siger hun til NORDJYSKE Medier.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.