DM i kast og kystfiskeri

Vanskelige strøm- og vindforhold gjorde det svært for deltagerne til DM i Thorup Strand. Vinderen blev fra Brovst

5
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

THORUP STRAND: I weekenden afholdtes det Danske Mesterskab i Surfcasting ved Thorup strand. Danmarksmesterskabet består af to konkurrencer - en fiskekonkurrence hvor man fisker fra stranden med bundmede (lod) og en kastekonkurrence på land, hvor det gælder om at kaste længst.

Til dette års konkurrence var der tilmeldt 26 personer. Deltagerne havde meget besværlige betingelser ved Thorup strand. Vind og strømforhold gjorde det meget vanskeligt at fiske og få bid.

Nogle gange fanger deltagerne rigtig mange fisk, men ved konkurrencen lørdag blev der kun fanget seks fisk af 26 mand i 6½ timer. Normalt kunne det være over 100 fisk (skrubber, rødspætter eller pighvar).

- Vi kunne ikke se hvordan vejret ville arte sig, da vi besluttede at det skulle være her i Jammerbugten at DM skulle afvikles. Det er det, som gør denne sport så fascinerende, fortæller en af initiativtagerne Arne Jørgensen fra Aarhus

Den forsvarende danske mester kommer fra Jammerbugt Kommune, og det er Bent Andersen fra Brovst. Han var igen i år dygtig (nogle sagde heldig) at genvinde DM med en fangst på to skrubber.

Det koster cirka 8.000 kroner at starte, så har man fiskestænger og hjul. Dertil kommer så beklædningen fortæller Arne Jørgensen. Hvis man ønsker en rigtig god kvalitet af grej løber udgiften op over 15.000,- kroner. Om søndagen var der kastekonkurrence på land på markerne. Her måtte deltagerne bruge lodder på 100, 125, 150 eller 175 gram. Slaglinien skal være på 0,7 eller 0,8 mm.

- Mange bruger specielle hjul til denne konkurrence, fortæller Iver Andreasen fra Frederiksberg.

Peder Langkjær vandt DM med et kast på 210 meter. Niels Bramssø vandt den kombinerede konkurrence med en fisk og et kast på 207 meter.

Danmarksrekorden er på 232 meter, og verdensrekorden er på 270 meter som er sat af en belgier.

Der findes også landskampe inden for kast med fiskestænger. Næste års danmarksmesterskab skal afholdes øst for Storebælt.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.