Dødsfald

Klaus Unger ved udstilling i Løkken. Foto: Arkivfoto <i>Arkivfoto</i>

Klaus Unger ved udstilling i Løkken. Foto: Arkivfoto Arkivfoto

Stenhugger Kunstner Klaus Unger, Brændingen 8, Løkken er død 71 år gammel.

Klaus Unger var uddannet på faderens stenhuggerværksted i Dortmund i Tyskland. Han og hustruen Hannelore begyndte at komme til Danmark i deres ferier. De kom til at holde så meget af egnen, at de valgte at flytte til Danmark i 1997 og etablerede stenhuggerværksted på Lyngby Torp ved Løkken.

Her fandt Klaus Unger den inspiration og ro, der skulle til for at udvikle sine kunstneriske evner, og han blev gennem årene en anerkendt kunstner og var medlem af foreningen Dansk Billedhuggersamfund.

Han skabte både figurative og abstrakte skulpturer, hugget i granit, sandsten eller marmor. Klaus Unger er især repræsenteret i Løkken med skulpturer. Blandt andet hans mange skulpturer af de fisk, som findes i havet ud for Løkken. Han har også lavet skulpturer til en række andre byer i Vendsyssel, ligesom han har udført udsmykninger for institutioner rundt om i landet.

I værkstedet på Lyngby Torp holdt han kurser for turister, som gerne ville bruge ferien kreativt, og i vinterperioderne var specielt weekendkurser for oplysningsforbund meget attraktive. Der var en både afslappet og seriøs stemning omkring disse kurser.

I 2009 var daværende Løkken Billedsamlings årsfilm en præsentation af Klaus Ungers liv og tanker. Den blev præsenteret med indsatte fotos til hans produktion af en af de fisk, der nu pryder fortovene i Løkken midtby som et minde om en usædvanlig dygtig billedhugger og et yderst rart menneske.

Sammen magtede ægteparret at flytte fra storbymiljøet i Tyskland til det helt særlige sted på stenhuggergården "Lykkesholm" på Lyngby Torp.

Filmen om Klaus Unger er nu tilgængelig for alle på Youtube: https://goo.gl/Xn12jQ, hvor Klaus Unger, ud over sin egen kunstneriske løbebane, også udtaler sig om det at flytte til egnen og blive en aktiv deltager i forsøget på at udvikle turismen.

Klaus Unger efterlader sig hustruen Hannelore Unger i Løkken samt sønnen Christian der bor i Hamborg med sin hustru, og der er fire børnebørn.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.


Breaking
Få uger før sit exit advarede direktør mod fare for nedstyrtning på supersygehus
Luk