Aalborg

Dømt for vold og trusler mod betjente

29-årig dømt for at angribe betjente både fysisk og verbalt, efter han var røget i detentionen

Foto: Torben Hansen

Foto: Torben Hansen

AALBORG:I december sidste år blev en 29-årig mand taget med et gram hash på sig, da han var på diskotek i Aalborg. Da han kort efter var kommet i detentionen, fordi han var for påvirket til at tage vare på sig selv, sparkede han en politiassistent over knæet og sagde ”jeg får dig henrettet på åben plads”, mens han til to andre politiassistenter sagde ”jeg får jer nakket alle sammen”.

Sagen blev afgjort af Retten i Aalborg mandag, og de idømte den 29-årige en foranstaltningsdom, hvor han samtidig skal tilbringe et år på en institution.

- Han blev dømt for besiddelse af euforiserende stoffer og for vold og trusler mod betjentene i detentionen. Han fik et ophold på en psykiatrisk afdeling, som formuleret i anklageskriftet, siger anklager Birgitte Nymark.

Den 29-årige modtog dommen.

Grunden til, at den 29-årige ikke fik en almindelig fængselsstraf, er en mentalerklæring, som blev indhentet i forbindelse med sagen.

- Han havde en tilsvarende foranstaltningsdom i forvejen, men ny kriminalitet har givet anledning til en ny mentalundersøgelse, og derfor starter man forfra med foranstaltningen, så den igen løber i mindst fem år, siger Birgitte Nymark.

De tidligere foranstaltningsdomme har ikke haft nogen betydning for hårdheden af staffen.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst