Drab: Kommunen så ingen faresignaler

Den 27-årige psykisk syge kvinde, der er sigtet for drabet på sin niårige datter, havde besøg af en mentor fra kommunens jobcenter en gang om ugen

Foto: Jan Pedersen

Foto: Jan Pedersen

BINDSLEV:Hjørring Kommunes Jobcenter havde tæt kontakt til den 27-årige kvinde, der er sigtet for drabet på sin ni-årige datter onsdag aften i Bindslev.

Ud over at kvinden var i behandling i Psykiatrien i Region Nordjylland, havde jobcentret tilknyttet en mentor, der besøgte den 27-årige kvinde én gang om ugen.

- Det er i forbindelse med et rehabiliteringsforløb, at der siden 14. marts har været tilknyttet en mentor. Formålet har været at hjælpe med, at daglige aftaler med f.eks. behandlingssystemet og børnenes skole bliver holdt, fortæller arbejdsmarkedschef i Hjørring Kommune, Michael Duus.

Møderne med mentoren er forløbet planmæssigt, og der har ikke været tegn på, at sådan en tragedie var under opsejling.

- Vi er lige så rystede som alle andre over det, der er sket. Vi har ikke på noget tidspunkt opfanget faresignaler, der kunne pege i den retning, siger Michael Duus, der understreger, at jobcentres mentorer ikke er fagligt rustede til at forholde sig til psykiske lidelser.

Ifølge arbejdsmarkedschefen vil sagen selvfølgelig give overvejelser, om der skal ændres på noget i forhold til kontakten med borgerne.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.