Mor nægtede drab på ni-årig datter

27-årig mor var ikke i stand til at afgive forklaring i grundlovsforhør

Foto: Jan Pedersen

Foto: Jan Pedersen

HJØRRING:En 27-årig kvinde fra Bindslev, der er sigtet for knivdrabet på sin ni-årige datter, nægtede sig i et grundlovsforhør ved retten i Hjørring skyldig i drabet på datteren onsdag aften.

Mens sigtelsen blev læst op, sagde den 27-årige kvinde flere gange ”det er ikke rigtigt - det er ikke rigtigt”.

Kvinden var svært psykisk medtaget og havde svært ved at svare på dommerens spørgsmål om hendes navn og fødselsdag. Efter oplæsningen af sigtelsen valgte retten alligevel at forsøge at få en forklaring fra den 27-årige.

Kunne ikke afgive forklaring

Dørene blev lukkede, mens kvinden skulle afgive forklaring, men de blev dog hurtigt åbnet igen da det stod klart, at hun, på grund af sin mentale tilstand, ikke var i stand til at afgive forklaring for retten.

”Det er ikke sket”, sagde den 27-årige med grådkvalt stemme, mens retten drøftede formalia.

Retten valgte at varetægtsfængsle hende i surrogat på retspsykiatrisk afdeling frem til 8. juli på baggrund af de beviser mod kvinden, der kom frem under grundlovsforhøret torsdag.

Den 27-årige blev torsdag varetægtsfængslet in absentia i et grundlovsforhør, hvor hun ikke var i stand til at være til stede. Derfor blev hun fremstillet fredag, så hun kunne forholde sig til sigtelsen mod hende samt for at afgive forklaring, hvilket altså måtte opgives.

En uhyggelig familietragedie

Den uhyggelige familietragedie skete onsdag aften omkring klokken 21. Her var den 27-åriges samlever, og far til den ni-årige, ude at gå med hundene, da han fik et opkald fra den 27-årige, der fortalte, at hun havde slået datteren ihjel med en kniv. Kvinden ringede også selv til alarmcentralen og fortalte, hvad hun havde gjort.

Samleveren slog efterfølgende også alarm. Da den første politipatrulje ankom til stedet, fandt de den ni-årige pige svært kvæstet. Pigen blev i hast bragt til Sygehus Vendsyssel i Hjørring, hvor hun senere afgik ved døden.

Moren havde efter drabet forsøgt at tage livet af sig selv.

Tidligere psykiatrisk patient

Under torsdagens grundlovsforhør, hvor kvinden ikke var til stedet, kom det frem, at hun tidligere har været indlagt på psykiatrisk afdeling flere gange. Angiveligt blev hun mod sin vilje udskrevet om mandagen - to dage før drabet.

Psykiatrien i Region Nordjylland har sat en undersøgelse i værk for at se, om der er sket procedurefejl i forbindelse med sagsforløbet. Umiddelbart er der dog ikke noget der tyder på det, sagde lægefaglig direktør, Jan Mainz, til NORDJYSKE torsdag.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.