Drabssag har fyldt retten i Hjørring

Tydeligt berørt 16-årig pige og 29-årig ven i retten i sagen om drab i Kvissel

Drabet i Kvissel fandt sted 8. oktober 2014. Arkivfoto

Drabet i Kvissel fandt sted 8. oktober 2014. Arkivfoto

HJØRRING:Retten i Hjørring var fyldt mandag formiddag, da retssagen mod en 16-årig pige og en 29-årig mand, der er tiltalt for at have knivdræbt pigens 40-årige mor 8. oktober sidste år, gik i gang.

Det var en tydeligt påvirket 16-årig, der satte sig foran dommeren.

Begge tiltalte nægter sig skyldige i drab, og deres forsvarer nedlægger påstand om frifindelse.

Pigen var 15 år, da hendes mor blev dræbt, og det er anklagemyndighedens opfattelse, at begge tiltalte i forening har dræbte den 40-årige med adskillige knivstik. Ifølge anklageskriftet blev hun slået ihjel på foranledning af datteren.

Drabet skete 8. oktober omkring klokken 23.30. Politiet modtog anmeldelsen klokken 23.49, og da poltiet ankom til sted, blev den 40-årige kvinde fundet livsløs i hjemme. Datteren blev anholdt i huset samme nat, mens efterforskningen førte til, at den 28-årige mand blev anholdt i en lejlighed i Frederikshavn dagen efter.

Politiet har indtil videre holdt kortene tæt til kroppen under efterforskningen af den tragiske drabssag. Blandt andet er motivet til drabet stadig ukendt for offentligheden.

Der er afsat syv retsdage til nævningesagen, og der forventes at falde dom 14. september.

I anklageskriftet tages der forbehold for påstand om udvisning af den 28-årige mand, som har en anden etnisk baggrund end dansk. Der er tolk til stede under hele retssagen, fordi den 29-årige er udlænding.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.