Grædende 29-årig nægter sig skyldig

Den 16-årige medtiltalte slog sin mor ihjel alene, siger den 29-årige i retten

Arkivfoto

Arkivfoto

HJØRRING:I retssagen mod en 29-årig mand og en 16-årig pige, som er tiltalt for at have dræbt pigens mor i Kvissel i oktober sidste år, har den 29-årige tiltalte mandag afgivet forklaring i retten.

Han har fortalt, at den aften, hvor den 40-årige mor blev slået ihjel, blev han ringet op af den nu 16-årige pige, som bad ham om at tage toget til Kvissel. I første omgang fortalte hun ikke hvorfor, andet end at hun var ked af det. Da han ankom til togstationen, bad hun ham om at følge med hjem til det hus, hvor hun boede sammen med sin mor. Udenfor huset brød hun grædende sammen og sagde, at hun havde brug for hjælp, for hun havde lige slået sin mor ihjel.

Sådan fortalte den 29-årige tiltalte i retten, inden han brød grædende sammen, og retten måtte tage en pause.

Ønskede sin mor var død

Den 29-årige tiltalte fortalte også i retten, at den 16-årige tiltalte havde forklaret ham, at hun havde store problemer med sin mor, fordi moren ikke accepterede, at hun så en indvandrer. Desuden fortalte han, at den 16-årige pige på et tidspunkt havde konverteret til islam. Hun havde også flere gange havde sagt til ham, at hendes liv ville være meget lettere, hvis moren var død, fortalte han.

Den 29-årige var kærester med den 16-årige i månederne op til drabet. Han forklarede i retten, at han havde spurgt den 16-årige om, han ikke skulle tale med hendes mor, så de alle kunne blive gode venner.

Han kom til Danmark fra Irak i 2010, hvor han flygtede fra islamister. Siden 2013 har han boet i Frederikshavn, og har levet et godt liv, efter eget udsagn.

Han beskriver sig selv som meget lidt religiøs. Han er muslim, men følger ikke troen. Han forklarede i retten, at han havde forsøgt at få den 16-årige til at holde sig fra islam.

Den 16-årige har under retssagen mandag siddet helt roligt uden at fortrække en mine og hørt på den 29-åriges forklaring.

Bange for arabiske bander

Den 29-årige, som er tiltalt for drabet sammen med den 16-årige pige, nægter sig skyldig.

Han har ellers tidligere erkendt, at han var med til at slå den 40-årige kvinde ihjel. Den forklaring har han senere trukket tilbage, og først under retssagen i Hjørring forklarer han nu, at det var den 16-årige, der alene slog moren ihjel.

Anklager Karina Skou spurgte, hvorfor han først forklarer det nu. Den 29-årige forklarede, at han havde været bange.

- Hun (den 16-årige, red.) kender arabiske bander, og jeg var bange for, at de ville slå mig ihjel, hvis jeg fortalte sandheden. Men jeg kan ikke klare mere. Min samvittighed kan ikke klare mere, sagde han i retten.

Ændrede detaljeret forklaring

Anklager Karina Skou gik hårdt til den 29-årige mand, der under mandagens retsmøde afgav en helt anden forklaring, end den han har givet politiet flere gange tidligere.

Anklageren undrede sig meget over, at den 29-årige mandag i retten pludselig forklarede, at det var den 16-årige, der alene havde slået den 40-årige kvinde ihjel.

Anklageren læste tidligere afhøringer af den 29-årige op i retten. Her har han detaljeret forklaret til politiet, hvordan han slog den 40-årige ihjel, og at det var den 16-årige, der havde presset ham til at gøre det, fordi hun mente moren var ond.

Han har også tidligere forklaret, at den 16-årig gav ham kniven og viste ham, hvordan han skulle stikke moren. Ifølge politiafhøringerne har den 29-årige tidligere forklaret, at den 16-årige havde lovet at dække over ham.

I retten fejede han dog alle sine tidligere forklaringer af bordet, og sagde at han havde været bange for at fortælle sandheden, og fordi han ville dække over den 16-årige.

Karina Skou spurgte, hvordan det var at dække over den medtiltalte pige, når han havde forklaret, at hun havde presset ham.

Det kunne den 29-årige ikke svare på, ligesom han også havde svært ved at forklaret, hvordan han kunne have forklaret så detaljeret om drabet til politiet.

Den 29-årige blev ved med at sige, at han var bange, og at det var den 16-årige der havde fortalt ham, hvad han skulle sige til politiet.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.