Dronninglund

Drømme og fantasi flytter mennesker

Ny udstilling på Dronninglund Kunstcenter

3
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Folketingsmedlem Orla Hav holdt åbningstalen ved ferniseringen på den nye udstilling på Kunstcentret. Foto: Jørgen Ingvardsen

DRONNINGLUND:- Jeg er lidt nervøs og spændt, sagde kunstneren Maria Dubin, da hun søndag formiddag ankom til Dronninglund Kunstcenter, hvor der skulle holdes fernisering på en udstilling udelukkende med hendes værker. Hun vidste godt, at udstillingen var blevet helt, som hun havde forestillet sig, for hun havde selv været på stedet hele ugen og været med til at opbygge den.

Der var nu slet ingen grund til at være nervøs, for gæsterne strømmede til og fyldte hele huset, allerede inden ferniseringen havde fundet sted. Der var fra starten stor begejstring for de mange farvestrålende og imponerende store værker, så inden folketingsmedlem Orla Hav havde holdt åbningstalen, havde kunstneren fået så mange rosende ord med på vejen, at hun kunne nyde resten af dagen og glæde sig over de mange besøgende.

- Med Maria Dubin står vi i krydsfeltet mellem en kunstner med al hendes viden, tanker og kompetencer og hendes publikum. At en del af hendes publikum er børn, gav mig anledning til at filosofere lidt over børn og kunst, sagde Orla Hav i sin tale. Han havde netop deltaget i en debat på Nordjyske i anledning af Folketingets åbning på tirsdag. En del af debatten kom til at dreje sig om konsekvenserne af ulighed.

- En af konsekvenserne kan være, at børn frarøves deres muligheder for at drømme. Drømme om en bedre fremtid og deres muligheder for at ændre på verden og deres egne vilkår. Hvis vi fratager børnene mulighederne for sådanne drømme, skaber vi et fattigere samfund, fordi noget af det, der for alvor har flyttet os som mennesker, har jo været drømme bygget på en levende fantasi. I det med at inspirere til drømme ser jeg en klar linje i den måde, Maria Dubins værker finder anvendelse i dagligdagen nemlig som kunst på skolerne i Rebild, sagde Orla Hav ved åbningen.

De udstillede værker hænger nemlig til daglig på skolerne i Rebild. Det er Sawo-fonden med direktør Flemming Christensen i spidsen, der har sørget for, at det økonomisk lod sig gøre. Flemming Christensen var også til stede ved ferniseringen, og her benyttede han lejligheden til at forære endnu et værk til Rebild Kommune.

- Det er jeg meget glad for, sagde borgmester Leon Seppelin.

- Det kommer som en overraskelse, men jeg tror næsten, jeg ved, hvor det skal hænge, sagde han.

Maleriet er et stort værk med et næsehorn som motiv. Maria Dubin betragter det som et af sine hovedværker.

- Nu er der bare et problem, sagde Flemming Christensen.

-Maleriet har hængt på mit kontor, så nu bliver der en tom plads. Jeg vil derfor gerne invitere Maria Dubin til at komme og male et nyt billede, sagde direktøren og kiggede over på kunstneren, der nikkende accepterede.

Sawo-fonden har også bevilget penge, så eleverne i Rebild Kommune kan komme på besøg på Kunstcentret. Fonden betaler både kørsel, entré og bespisning. Der er allerede en del skoler, der har meldt deres ankomst.

I kælderen vil der under hele udstillingen være indrettet et tegneværksted, hvor alle interesserede kan forsøge sig udi kunstens verden.

Ved ferniseringen i søndags, hvor der var stort rykind hele dagen, var der musikalsk underholdning af barbershopgruppen ’Al Dentes Drenge’. Udstillingen kan ses frem til den 30. oktober.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst