Du bliver overvåget med rejsekortet

Rejsekortet bliver nyt redskab for politiet, hvis de vil følge din færden

Foto: Henrik Bo <i>Foto: Henrik Bo</i>

Foto: Henrik Bo Foto: Henrik Bo

NORDJYLLAND:Det er bare et lille plastickort, der skal fragte dig fra A til B. Men rejsekortet kan blive det nye redskab for politiet, hvis de vil overvåge din færden i den kollektive trafik.

- Vi er interesserede i alle oplysninger i forbindelse med en efterforskning. Derfor vil vi bruge oplysninger fra rejsekortet, som vi gør med alle andre slags oplysninger, siger Claus Hilborg, chefpolitiinspektør ved Nordjyllands Politi.

Overvågning er en del af samfundet

Hos Nordjyllands Trafikselskab bliver alle dine rejser med rejsekortet registreret, hver gang du tjekker ind og ud. Her skal man videregive både personlige oplysninger og oplysninger om kortejerens færden, hvis politiet har en dommerkendelse.

Og det er helt i tråd med samfundets udvikling, mener Jens Otto Størup, der er administrerende direktør i Nordjyllands Trafikselskab.

- Overvågning er blevet del af det moderne samfund. Rejsekortet er blot endnu en af de ting, der kan spore os, siger han.

Efterlader elektroniske spor

Men at man bare skal acceptere udviklingen, er Peter Lauritsen ikke enig i. Han er lektor i informations- og medievidenskab ved Aarhus Universitet og leder af Forum for Overvågningsstudier.

- Når vi har vores mobiltelefon i lommen, kan vi spores. Når vi bruger dankort eller benzinkort, kan vi spores. Rejsekortet er endnu en ting, hvor vi efterlader elektroniske spor, som andre kan finde. Der er rigtig mange mennesker, der ved ting om os, som de ellers ikke ville vide, og det kan blive et problem, siger Peter Lauritsen.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.