Eksplosion i affaldsovn

Gasflaske eller gasser i affaldet kan have udløst kraftig eksplosion i den store ovn 3 hos AVV.

Selve stålskallen i ovnen holdt til eksplosionen, men en del af murværket fornyes. Ovnen ventes i drift igen sidste i næste uge. 
Foto: Henrik Louis

Selve stålskallen i ovnen holdt til eksplosionen, men en del af murværket fornyes. Ovnen ventes i drift igen sidste i næste uge. Foto: Henrik Louis

Galleri - Tryk og se alle billederne.

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Det er ikke unormalt, at affaldsselskabet AVV oplever små eksplosioner i forbindelse med afbrændingen af affald, men det der skete natten til 24. februar er ud over de sædvanlige "puf". - Det var en meget kraftig eksplosion, som vi ikke har oplevet før, fortæller teknisk chef, Torben Nørgaard. Eksplosionen skete ved indgangen til det store ovnrum, hvor affaldet skubbes ind. - Murværket er beskadiget og pusheren, der skubber affaldet ind er ødelagt. Det lykkedes at have ovnen i drift i nogle timer efter eksplosionen, men siden har den stået stille, fortæller Torben Nørgaard. Det betyder, at der i øjeblikket kun bliver brændt affald af i den mindre ovn 2, og AVV har ikke kunnet levere den mængde varme, som de plejer. Murværk skiftes - Selve ovnen udvidede sig, men har trukket sig sammen igen, og der er ikke sket skade på skallen. Men en del af murværket inde i ovnen er ved at blive skiftet, fortæller Torben Nørgaard. Der var heller ingen personer, der kom noget til De materielle skader løber op i to millioner kroner, og dertil kommer yderligere to millioner kroner i mistede indtægter fra varmesalg i de tre uger, som reparationen kommer til at strække sig over. Forsikringen dækker - Vores forsikringsselskab dækker det meste, men det kommer til at koste os i alt cirka 250.000 kroner på grund af vores selvrisiko, siger formand for AVV, Ole Ørnbøl (S). Eksplosionen skete kort tid efter, at der havde været inspektion af ovnene med udskiftning af noget af murværket. Ingen granater eller gasflasker Hvad der har udløst den kraftige eksplosion er fortsat et mysterium. - Vi kan formentlig udelukke en granat eller lignende. Så kan det måske være en gasflaske, men vi har undersøgt slaggeren, og har ikke fundet rester af en gasflaske. Endelig kan der være tale om gasser, der uvikler sig i affaldet, men vi ved det ikke, fastslår Torben Nørgaard. AVV holdt tæt Hverken politi eller brandvæsen var tilkaldt, og derfor har eksplosionen, indtil NORDJYSKE fik et tip, været en velbevaret hemmelighed. - Da der heldigvis ikke skete personskade og vi ikke kunne sige, hvad der udløste eksplosionen, valgte vi ikke at fortælle om den. Når jeg ser skadens omfang i dag, burde vi nok have informeret offentligheden, lyder det fra Ole Ørnbøl. Eksplosionen kan opleves på 24NORDJYSKE, hvor vi kan billeder fra AVV's overvågningskamera.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.