En anderledes uge

Unge lærte om flygtninge ved selv at pakke en kuffert og tage test

2
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Galleri - Tryk og se alle billederne.

JERSLEV:Begreber som immigranter, flygtninge og asyl har de unge i 7. og 8. klasse på Toftegårdsskolen i Jerslev nu fået styr på. Væggene ved klasserne er udsmykket med definitioner og billeder, og de har i den forgangne uge haft besøg af en masse folk udefra som en del af en temauge med overskriften ”Kulturmøde”.

- Målet er at udrydde fordomme. Når man bor i Jerslev, så er der ingen ”fremmede”, fortalte lærer Jette Laursen, der var med i teamet af lærere omkring ugen.

- Vi har taget udgangspunkt i, at der er kommet en masse nye asylansøgere til Brønderslev. Vi snakker om, om, hvad det vil sige at komme fra andre lande og om forskellighed. Jeg tror, at jeg kan gøre op med fordomme og stereotyper holdninger, man kan have til andre mennesker, fortalte lærer Mads Birkholt.

I ugens løb var der besøg af flere folk udefra - blandt andet en far fra Serbien og en, der har arbejdet med modtageklasser.

- Det virker godt, fordi det er nogen, der har erfaring og har det inde under huden. Det er jo deres hverdag. Det er meget bedre end at vi skal stå og referere til noget, forklarede Mads Birkholt.

En af ugens gæstelærere var Marit Risdahl Nielsen, afdelingsleder i Center Brønderslev under Brovst Asylcenter. hun fortalte om de asylansøgere, der er kommet til Brønderslev og er kommet til at bo i lejligheder i byen i stedet for på asylcenter.

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.