Militær

En dag med kanoner, krudt og kærester

Trænregimentet åbnede dørene for borgere og pårørende

7
Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne. Galleri - Tryk og se alle billederne.

Camouflagen er så god, at man kunne kalde dette foto: Gæt en soldat eller to.

AALBORG:Der var noget for enhver barnlig sjæl med hang til store køretøjer og kanoner, da Aalborg Kaserner, Trænregimentet på Gl. Høvej, lørdag holdt åbent hus for pårørende og byens borgere.

En af de sjovere oplevelser for gæsterne lørdag var måske, da menige gik militært modeshow på et militært køretøj. Der var alt lige fra undertøj til camouflage hjelm med græs i - der var skjorter, jakker, trøjer og støvler at vise frem.

Og så var der udstillinger, minerydning, redningsdemonstrationer, køreture i terrænet, skydning med våben, smagning af feltrationer, forhindringsbane, værksteder og mange andre udstillinger, der fortalte om livet på en kaserne.

- Jeg fik lov til at løfte en raket. Den var tung, fortalte Magnus Vinther Andersen på 10 år efter et besøg i en Leopard kampvogn.

Faderen Martin Vinther er selv tidligere soldat på kasernen.

- Børnene vil gerne se, hvor jeg har været soldat. Det er sjovt at vise sine børn, og jeg har marcheret op og ned af vejene mange gange. Vi skal måske også se den stue, jeg boede på. Og så skal vi opleve en militær operation.

Martin Vinther selv var sergent i stabsafdelingen fra 1998-2000.

En af de nye menige, der begyndte 4. august, er Julie Sundahl Jacobsen på 19 år fra Brønderslev.

Hun er glad for, at hun nu er ved at lære, hvordan det hele hænger sammen efter en måned som menig.

- Nu begynder jeg at få styr på det. Der går altså noget tid, inden man helt finder ud af, hvordan det hele er. Men nu begynder det at blive sjovt, sagde hun og tilføjede, at hendes ønske er at fortsætte i militærpolitiet.

I Trænregimentet kan man fortsætte enten i Forsvarets Militærpoliticenter eller i Hærens Logistikcenter, der er med hver gang Danmark er på aktion ude i verden. I logistikcenteret leverer man alt til soldaterne, hvad de skal bruge lige fra militære køretøjer til militært barbergrej.

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst