Frederikshavn

En supertanker på ny kurs

Center for Familie på katastrofekurs - nu skal det lægges helt om, og det betyder fyringer

September 2013: Rejsegilde på døgncenteret på Suensonsvej, hvor Frederikshavn Kommune nu vil samle indsatsen, mens afdelingen Granly på Understedvej nedlægges.

September 2013: Rejsegilde på døgncenteret på Suensonsvej, hvor Frederikshavn Kommune nu vil samle indsatsen, mens afdelingen Granly på Understedvej nedlægges.

FREDERIKSHAVN:De sociale problemer med børn og unge i Frederikshavn Kommune er så store, at det gennem flere år har slået bunden ud af kassen i Center for Familie, og nu tager kommunen fløjlshandskerne af og lægger op til en kæmpe omlægning.

Det har ført til hård kritik fra socialpædagogerne, der mister 12 kolleger, som har udsigt til en fyreseddel. De skal erstattes af nye medarbejdere med andre kompetencer.

Blandt andet skal der ansættes en misbrugskonsulent i en to-årig stilling, som skal stå i spidsen for et projekt med afrusningsture.

Mange unge i kommunen har så store misbrugsproblemer, at de ikke er i stand til at modtage undervisning.

Et team af medarbejdere med "mere fleksible ansættelser", som det udtrykkes, skal afholde kvartalsvise afrusningsture, hvor en mindre gruppe unge tages ud af lokalmiljøet og sendes på en 12-dages afrusning.

Indsatsen finansieres ved at afskedige to støtte-kontakt-personer og en bo-hjemme-støtte.

Kun et døgncenter

På anbringelsesområdet skal Døgncenter Frederikshavn (DCF) omlægges til mere intensive behandlingsforløb.

Fysisk samles indsats på det nye center på Suensonsvej, mens Granly på Understedvej nedlægges.

Seks af de nuværende stillinger nedlægges, og i stedet ansættes to medarbejdere, der har uddannelse og erfaring som familieterapeut, en misbrugsbehandler og en lærer, der har erfaring som inklusionsvejleder eller AKT-lærer.

Pres på krisecentret

Frederikshavn Krisecenter har en høj belægning og må stort set hver uge afvise kvinder både fra egen og fra andre kommuner.

Der er ikke råd til et udvidelse af krisecentret, men i stedet foreslås to udslusningspladser i et eksternt lejemål i nærheden af krisecentret.

Handleplanen er en del af Budget 2017, som byrådet vedtager onsdag.

Enhedslisten har som eneste parti stemt imod handleplanen, som de kalder "en uhyggelig prioritering og en ond spiral, der forværrer forholdene for dem, der har brug for hjælp".

Kommentarer


Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.

Du skal skrive noget tekst

Du skal skrive noget tekst