Carlsberg opjusterer forventninger til 2022

Carlsbergs produktion er igen oppe at køre i Ukraine, og bryggeriet leverer bedre resultater end ventet.

Carlsberg opjusterer sine forventninger til indtjeningen i 2022. Det skyldes opsving på det europæiske marked og flere asiatiske markeder. (Arkivfoto) <i>Sang Tan/Ritzau Scanpix</i>

Carlsberg opjusterer sine forventninger til indtjeningen i 2022. Det skyldes opsving på det europæiske marked og flere asiatiske markeder. (Arkivfoto) Sang Tan/Ritzau Scanpix

Carlsberg er kommet godt ud af sommeren og opjusterer sine forventninger til 2022.

Det skriver bryggeriet i en selskabsmeddelelse mandag eftermiddag.

Carlsberg ser nu en høj encifret organisk vækst i driftsindtjeningen mod tidligere minus fem til plus to procent.

Bryggerigiganten har leveret bedre resultater end ventet. Det skyldes især et stærkt opsving på de europæiske markeder og gode resultater på mange af de asiatiske markeder.

Det har mere end opvejet for stigende omkostninger til energi og pressede forsyningskæder i første halvår, skriver selskabet i meddelelsen.

Det er opsigtsvækkende, at Carlsberg igen har sin ukrainske forretning med i de opgraderede udsigter for i år. Bryggeriet indstillede produktionen i landet, da krigen brød ud i februar.

Men ifølge Carlsberg er den ukrainske forretning oppe at køre igen, så der nu bliver brygget øl på Carlsbergs tre bryggerier i landet.

Bryggeriet roser i meddelelsen sine ukrainske ansatte for at navigere i den humanitære krise og håndtere de forretningsmæssige udfordringer godt.

Tilbage i april meddelte Carlsberg, at selskabet ville inkludere alt volumen og omsætning i Ukraine i de regionale tal.

Men med en produktion, som igen stort set er tilbage til normalen, inkluderer Carlsberg igen tal fra Ukraine i det samlede driftsresultat, ifølge Marketwire.

Carlsbergs opjustering kommer mere end en uge før, at selskabet efter planen kommer med sit halvårsregnskab. Det er ventet 17. august.

Aktien for Carlsberg lukkede mandag i grønt med et plus på 1,5 procent.

/ritzau/

Anmeld kommentaren

Giv redaktøren besked, hvis du synes indholdet virker forkert.

Anmeld kommentaren

Redaktøren er underrettet og vil kigge nærmere på indlægget.